Nyheter

Dillian Whyte anklagar Tyson Fury för fusk: "Det här är inte brottning!"

Publicerat 26 april, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Domaren gjorde inte sitt jobb”

I helgen gjorde Tyson Fury och Dillian Whyte upp i en av årets största kampsportshändelser. Fury cementerade sin status som den bästa tungviktsboxaren i världens med en knockout i den sjätte ronden via fantastisk uppercut. 

Det är dock ett resultat som ni ifrågasätts av motståndaren. 

Whyte talade nyligen med Sky Sports och berättade att han anser att han förlorade för att Fury knuffade honom ner till kanvasen.

Detta ska ha gjort så att Whyte slog huvudet i marken – vilket skadade honom ännu mer och i stort sett avgjorde matchen. 

– Hans uppercut träffade, sade Whyte till Sky Sports. Jag var snurrig men när jag försökte återhämta mig knuffade han mig och jag föll ner och slog huvudet i kanvasen – vilket är otillåtet. Det här är inte brottning, det här är boxning, men som vanligt låter de Fury göra vad han vill och komma undan med det.

– Jag borde fått mer tid på mig att återhämta mig och sedan fortsätta fightas. Han knuffade mig och sa till domaren, “Låt inte matchen fortsätta”. Domaren gjorde inte sitt jobb. Hur kan någon… OK, jag blev träffad av ett bra slag. Jag gick på vänster uppercut han gick på högra, han är längre så han hade bättre räckvidd. Jag blev skadad men jag åkte inte ner direkt.

LÄS OCKSÅ

Efter matchen uttalade Fury osäkerhet gällande framtiden. Han antydde på att pensionera sig 

– Han sa att han vill gå i pension men jag hoppas att han inte går i pension för jag vill ha en ny chans, avslutade Whyte.

Hittills har boxningskommissionen inte uttalat sig om ärendet men det är osannolikt att resultaten ogiltigförklaras. 

Knuffades Dillian Whyte av Tyson Fury – påverkade det slutet? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.