Nyheter

Svenske boxningsmästaren möter topptalang på FCR 12

Publicerat april 7, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Vad gäller svenska A-klassfighters i lättvikt är det svårt att hitta mer hajpade sådana än Anton Hellström och Martin Corney – två fighters som kommer att kollidera snart. 

Den sjunde maj går Fight Club Rush (FCR) 12 av stapeln på Västerås Arena. Hittills har fyra spännande proffsmatcher blivit tillagda och matchkortet fick ännu ett intressant tillskott.

A-klassfighters Anton Hellström och Martin Corney har nu blivit bokade för ett möte som har samma dragkraft, spänning och intriger som en hyllad proffsmatch hade haft.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)

Hellström är trefaldig svensk mästare i amatörboxning med en otroligt stark grund i striking. Han har dessutom tränat flitigt hos Söders Fight Gym i Gävle den senaste tiden tillsammans med bland andra Adam Westlund och Christian Stigenberg.

Efter att ha kompletterat sitt MMA-game gjorde Hellström MMA-debut mot Dimitris Dimitriadis på FCR 10 i november förra året. Boxningsmästaren tog snabbt kommandot men träffade med otillåtna knän vilket ledde till en förlust via diskvalificering.

Corney tränar tillsammans med bland andra den forne ONE-mästaren Zebaztian Kadestam. Han tävlade på Brave CF 37 i augusti 2020 mot ovannämnde Dimitriadis och vann via submission i den tredje ronden.

Fight Club Rush 12: Matchkort

  • Fjädervikt: Alexander Lööf vs. Samuel Bark
  • Tungvikt: Nermin Hajdarpasic vs. Fatih Aktas
  • Weltervikt: Christian Stigenberg vs Theodor Berggren
  • Flugvikt: Zoran Milic vs. Gerard Burns
  • Lättvikt (A-klass): Anton Hellström vs. Martin Corney

Vem vinner på FCR 12: Anton Hellström eller Martin Corney?

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.