Nyheter

Mike Tyson slipper åtal för flygplansbråket - här är anledningen

Publicerat 11 maj, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Vi har sett över polisrapporterna från San Franciscopolisen…”

Nu är det officiellt: inga åtal kommer att väckas mot den forne boxningsvärldsmästaren Mike Tyson till följd av att han slagit en berusad man på ett flygplan flera gånger med stängd hand. 

Incidenten inträffade i mars i år. En man, Melvin Townsend III, satt bakom Tyson på ett flyg från San Francisco till Miami. Townsend fångades på film när han, under berusat tillstånd, störde och trakasserade Tyson vid flera tillfällen under flyget.

Enligt en talesperson till Tyson ska Townsend även ha kastat en vattenflaska på den forne boxningsmästaren. 

Detta ska ha lett till händelsen som fångades på film: att Tyson slog till Townsend hårt, flera gånger. 

Läs också: 

Provokationen påverkar beslutet 

Trots händelsen kommer dock inga åtal att väckas mot Tyson. Anledningen är provokationen som ledde till bråket samt att inga av parterna vill driva fallet vidare. 

– Vi har sett över polisrapporterna från San Franciscopolisen och San Mateopolisen och har granskat diverse videor som samlats in av polismyndigheterna från andra passagerare på flyget, meddelade San Mateo Countys allmänåklagare Steven Wagstaffe i ett officiellt uttalande. Vårt beslut är att inte väcka åtal mot Herr Tyson baserat på omständigheterna kring kring konfrontationen. 

– Dessa inkluderar beteendet från offret som ledde till incidenten, interaktionen mellan Herr Tyson och offret, samt en vädjan från både Herr Tyson och offret om att inte väcka åtal gällande detta fallet. 

Tyson har inte fightats professionellt sedan juni 2005 när han förlorade mot Kevin McBride via TKO. 

Den forne mästaren gick dock en uppvisningsmatch mot legendaren Roy Jones Jr. i november 2020. Matchen slutade oavgjort men många åskådare och medier ansåg att Tyson var den bättre, mer effektiva fightern. 

Sedan dess har Tyson länkats till en match mot YouTubestjärnan Logan Paul, men de uppgifterna bekräftades aldrig. 

Vill du se Mike Tyson gå ytterligare en uppvisningsmatch? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.