Nyheter

Dustin Poirier vill se ändrade invägningar: "Vi behöver exakta siffror!"

Publicerat 2 juni, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC-stjärnan föreslår en stor förändring

Efter UFC 274 och debaclet kring UFC:s invägningar anser nu UFC-stjärnan Dustin Poirier att en förändring behövs. 

Den forne lättviktsmästaren Charles Oliveira missade vikten inför under UFC 274 under kontroversiella omständigheter. Han ska ha klarat vikten två gånger på digitala vågar men var mystiskt inte på vikt för de officiella invägningarna.

Mer UFC, MMA & svensk kampsport: 

”Vi behöver digitala vågar”

I en nyligt genomförd intervju berättade Poirier att han vill se UFC börja använda digitala vågar istället för de äldre, nuvarande modellerna. 

– Vi behöver ha digitala vågar så att det inte finns någon gråzon, sade Poirier till THE FIGHT med Teddy Atlas. Man kan inte ha en kille som slår på vågen och den typ balanserar, och han bara säger att det är en halv pound eller vadsomhelst. Vi behöver exakta siffror! Kliver man på en digital våg, så står det vad man väger, det är din vikt. Jag gillar inte att dessa snubbar står och slår på motvikten. 

Poirier är inte ensam om denna uppfattning. Efter att Oliveria och flera andra fighters vägde in på en halv pound över vad de hade väntat sig. Flera inom MMA-världen ansåg också kort efter UFC 274 att UFC bör införa digitala vågar. 

I slutändan vilar beslutet i UFC:s händer, men det råder inget tvivel om att det finns många inom MMA-världen som vill se en förändring.

Håller du med Dustin Poirier – borde UFC ändra rutinerna vid invägningar? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.