Nyheter

Bytte till Allstars - nu återvänder Tobias Wallberg för match i Finland!

Publicerat 22 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Återvänder efter lång frånvaro

En gång i tiden fick svenska MMA-fighters åka till Finland för att hitta matcher. I ett möte som ekar från förr är nu Stockholmaren Tobias Wallberg (0-1) redo för match på bortaplan i Finland!

Wallberg bokades nyligen för en match mot finnen Markus Mäki-Ventela (2-3) på Hamara MMA 2 i Turku, Finland, den tionde september. Det var Hamara MMA själva som annonserade matchen via sociala medier.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av MMA promotion. Turku, Finland (@hamaramma)

Hittills är detta den enda matchen som annonserats för galan, det finns dock en god chans att flera svenskar bokas för match. På Hamara MMA 1 gick båda svenskarna Addis Saljevic och Anton Larsson match.

Hamara MMA 2 äger även rum en vecka efter Cage 55 där flera svenskar tävlar

Läs mer

Började nyligen träna på Allstars Training Center

Wallberg har haft imponerande insatser som A-klassfighter, bland annat mot Johan Dahl.

Han tränade tidigare på MACC i Stockholm och gjorde sin proffsdebut mot den glödheta norrländska talangen Theodor Berggren på Fight Club Rush 10 i november 2021. Wallberg blev träffad tidigt och hårt vilket påverkade honom hela matchen, han förlorade slutligen via TKO i den första ronden.

Sedan dess har Wallberg sökt match, bland annat mot Malmös Mohammed Habal, men utan resultat. Han har under de senaste månaderna börjat träna på Allstars Training Center med många av de bästa i Europa.

Mäki-Ventelä gjorde sin proffsdebut mot Aleksi Putkonen i oktober 2018 och vann via TKO. Därefter förlorade han tre raka matcher, dock mot meriterat och rutinerat motstånd som Niko Skonbäck och Aleksi Savolainen.

Sist Maki-Ventelä tävlade var på Hamara MMA 1 tidigare i år där han slog Arturs Bode via submission i den första ronden.

Hur går det för Tobias Wallberg i Hamara MMA?

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.