Nyheter

Daniel Cormier kritisk mot Khamzat Chimaev vs Nate Diaz: "Mismatch"

Publicerat 29 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Om du frågar den forne dubbelmästaren Daniel Cormier så är mötet mellan succésvensken Khamzat Chimaev (11-0) och veteranen Nate Diaz (20-13) inte särskilt logiskt. 

Matchen annonserades tidigare i månaden och förundrade många fans. Detta med tanke på att Khamzat är topprankad och med fem raka segrar i UFC medan Diaz är orankad och att han endast vunnit en utav sina fyra senaste matcher. 

Medan Khamzats tränare Andreas Michael absolut inte ser förbi Diaz och ser uppenbara hot, så är Cormier mer skeptisk. 

– Jag tycker bara att vid detta skedet i deras karriärer, så är Nate på en annan väg än Khamzat Chimaev, berättade Cormier i podcasten DC & RC. Nate kommer säga att han fortfarande har titelambitioner eftersom han är en fighter som är så tuff som de bara blir. Men när man ser på vad han gjort på sistone så kan man inte säga att Nate Diaz är nära en titelchans. 

Läs mer

”Inte lika värdefullt som en vinst över Nate Diaz”

Det råder inget tvivel om att Khamzat har otroligt mycket momentum. I sina två senaste matcher har han besegrat topprankade Li Jingliang samt den forne titelutmanaren Gilbert Burns

Cormier är kritisk till matchningen mellan Khamzat och Diaz eftersom han anser att de är på alldeles för olika stadier i deras karriärer. 

– Khamzat är precis vad man hade förväntat sig av en blivande titelutmanare, fortsatte Cormier. Om han tar sig förbi Nate Diaz, vilket hade varit hans största vinst hittills, även om Gilbert Burns-matchen var kul, så är det inte lika värdefullt som en vinst över Nate Diaz. Jag tycker bara att dessa killar är på olika punkter i deras karriärer just nu, och jag tycker att det är en mismatch. 

Khamzat vs Diaz verkar onekligen väcka delade känslor och reaktioner hos fans, fighters och medier. Vare sig folket gillar matchningen eller inte så lär de se matchen, vilket är det viktigaste för UFC i slutändan. 

Håller du med Daniel Cormier – är Khamzat vs Nate Diaz en dålig matchning? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.