Nyheter

Daniel Cormier vädjar till Alexander Gustafsson om pension: "Gå ifrån detta, min vän"

Publicerat 25 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Alexander Gustafsson är färdig” 

Det blev ingen framgångsrik återkomst till UFC för den svenske hjälten Alexander ”The Mauler” Gustafsson (18-8) och nu vädjar den forne rivalen och UFC-mästaren Daniel Cormier om pension. 

Det var under UFC London i helgen som Gustafsson ställdes mot Nikita Krylov på huvudkortet. Dessvärre blev ”The Mauler” träffad hårt tidigt i matchen, lyckades aldrig återhämta sig, och blev avslutad drygt en minut in i den första ronden. 

Kort efter matchen tog Gustafssons före detta rival till sociala medier för att tydliggöra sina åsikter om vad svensken bör göra härnäst. 

– Gustafsson är färdig, skrev Cormier på Twitter. Han behöver gå ifrån detta, de slagen var hårda men han brukade käka de. Hakan är borta, gå ifrån detta, min vän. Vi har alla ett bäst före-datum. En av de bästa att aldrig vinna en titel. 

Läs mer

Har inte vunnit en match sedan 2017

Gustafsson överraskade många och motbevisade många som tvivlade på honom genom att ge den forne lätt tungviktsmästaren Jon Jones sitt livs tuffaste match. Herrarna krigade i fem ronder under UFC 165 i september 2013 i en match som valts in i UFC:s Hall of Fame. 

Gustafsson förlorade ett jämnt domslut, men hans prestation i sig var en skräll och han fick genast MMA-världens respekt och beundran. 

Några år senare skulle Gustafsson komma oerhört nära att vinna titeln än en gång, den här gången mot Cormier. En av poängdomarna dömde till och med matchen i Gustafssons favör, men det räckte inte för att få hela domslutet med sig. 

Sist Gustafsson vann en match i UFC var mot Glover Teixeira under sommaren 2017. Det var en strålande prestation och troligtvis svenskens bästa i karriären. Sedan dess har dock ”The Mauler” förlorat fyra raka matcher och 35 år gammal så är hans möjligheter i MMA limiterade. 

Vad han än väljer att göra så kommer Gustafsson alltid vara en legendar inom MMA.

Håller du med Daniel Cormier – borde Alexander Gustafsson gå i pension? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.