Nyheter

Felipe Lima talar ut om FCR, Yair Rodriguez och tippar Harila vs Bark

Publicerat 22 juli, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Jag tror att han knockar honom”

Att vara en av de bästa fighters i de lättare viktklasserna i norden medför både för- och nackdelar – något Felipe ”D’Ouro” Lima (11-1) kan erfara för. 

Lima var bantamviktsmästare i Fight Club Rush (FCR) men hans titel blev vakant då han hade svårigheter att klara viktgränsen. Planen var därefter att tävla i fjädervikt och svensk-brasilianaren hoppades på att få en match under FCR 13 i Stockholm den 27 augusti. 

Då stötte Lima och FCR på problem: att hitta villiga motståndare. 

Hittills har Lima briljerat och han har besegrat skickliga fighters som Fernando Flores på väggen till toppen av den nordiska bantamviktsrankningen. Det fruktade ryktet som Lima har byggt upp har dock nu gjort det svårt att hitta motståndare. 

– Runt sex fighters [har tackat nej till match], säger Lima i en intervju med Maximum Sports. Det är sorligt, jag behöver ha tålamod och träna utan att ha en fight. Det är lit svårt nu men det är okej, jag har nog att göra, jag får bara träna och hoppas på en match som kommer. 

Istället kommer Bernardo Sopai; Limas vän och lagkamrat på Allstars Training Center, att möta Örebro Fight Gyms Karlen Minasian om den vakanta titeln. 

Att se ens lagkamrat tävla om titeln som du tvingades lämna ifrån dig skulle kunna ge bitterljuva känslor. För Lima känner han dock inget annat än glädje för sin lagkamrat. 

– Det känns inte alls konstigt, säger Lima till maximum Sports. Jag är väldigt glad för Bernardo, han förtjänar möjligheten att tävla om [FCR-]bältet. Han är en grym fighter, det kommer bli en bra match, och jag tror han kommer ta bältet.

– Det är så det är på klubben, alla behöver lyckas, man får ge plats till andra fighters också. Så ja, det känns inte konstigt, jag är glad för hans skull och jag är glad för Fight Club Rush som håller en gala i Stockholm.

Läs mer

Tror att Yair Rodriguez kan bli UFC-mästare

Medan FCR jobbat på att hitta en motståndare till FCR 13 har Lima tränat som vanligt, men också kunnat njuta av att se MMA som fan. Nu när han planerar att tävla i fjädervikt de närmaste matcherna har den viktklassen varit i fokus hos ”D’Ouro”.

Nyligen segrade Yair Rodriguez på UFC on ABC 3 i en match som skulle kunna ge honom titelchans mot den dominanta UFC-mästaren Alexander Volkanovski. Rodriguez har en av de mest unika strikingstilarna i UFC:s fjäderviktsdivision och Lima tror att det kan leda till problem för den regerande mästaren.

– Jag tror det [att Rodriguez är den svåraste motståndaren för Volkanovski] för hans stil är inte konstig liksom, men man kan inte förutspå vad som kommer hända, säger Lima. Han kan komma med armbågar, det är galet! Han är inte lika teknisk som Max Holloway, men jag tror det kan bli farligt för Volkanovski om bältet.

– Han kan vinna också, han kan slå mästaren, jag tror det! För man kan aldrig ana något med hans stil, saker kommer från alla håll, som när han mötte Korean Zombie, och kolla den armbågen, vad fan?! Så ja, han är en farlig fighter och jag tror han har en chans att slå mästaren. 

Idag kommer två före detta FCR-fighters – Tobias Harila och Samuel Bark – att mötas på huvudkortet under Cage Warriors 141 i London. 

Det är en match som har fått hela MMA-Sverige att häpna och längta. Lima är givetvis bekant med bägge, särskilt Harila, och delade med sig av sina åsikter om matchen. 

– Jag tror på Tobias, säger Lima. Tobias är en vän till mig, han är en bra kille, vi tränar och sparras här ibland. Jag tror att Harila är för mycket för den killen [Samuel Bark]. Killen är ok, bra thaiboxare, men han är ny i MMA, Harila har tränat MMA ett tag. Så det är lite av ett nytt spel för Samuel Bark.

– Harila har ett större game, en större arsenal än Samuel Bark. Jag tror att [Harila] knockar honom, eller avslutar honom, oavsett. Men jag tror att han knockar [Bark]. Vet du varför? [Bark] är för stillastående när han står som en thaiboxare som om det vore thaiboxning, så det är perfekt för Harila. 

I dagsläget är Limas närmsta planer osäkra. Mycket hänger på att en villig motståndare ska ställa upp för match på FCR 13. Oavsett vad som händer så kommer Lima att hålla sig redo för allt möjligt. 

– Jag fortsätter träna hårt, jag är alltid redo, jag väntar på rätt möjlighet, avslutar Lima. Om jag inte får en match den 27 augusti så är det ok, jag har tålamod. Det dödar mig att bara visa tålamod men jag har tålamod och jag hoppas på att bra nyheter kommer snart. 

Vem borde Felipe Lima möta härnäst? 

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.