Nyheter

Spåkulan: Så kommer de hetaste fighterna i UFC London att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat juli 19, 2022

By Pezhman Pars

Kommer Alexander Gustafsson att vinna i sin återkomst?

Alexander Gustafsson. Foto: Stev BOnhage

På lördag väntar en av de hetaste fightingkorten 2022 när UFC återigen gästar England för andra gången i år. Och vilket kort man bjuder på!

Huvudkortet bjuder på lätta tungviktaren Alexander ”The Mauler” Gustafssons återkomst sedan förlusten mot legenden Fabricio Verdum juli 2020. Han har därefter råkat ut för två inställda fighter mot Paul Craig (Gustafsson skada) och Ben Rothwell (Rothwell ej längre med i UFC).

Vi får nöjet att se en till svensk i Jack Hermansson i den delade huvudfighten. Den norgebaserade mellanviktaren skulle ha mött hemmasonen Darren Till, men engelsmannen fick dra sig ur pga skada. Han ersätts nu av Chris Curtis, som kommer från en seger mot Rodolfo Viera 25 juli. Den aktiva amerikanen har tre raka vinster i UFC och kan ta en rejäl skalp om han besegrar nionderankade Jack ”The Joker” Hermansson på lördag.

Curtis Blaydes vs Tom Aspinall

Blaydes är en av världens bästa tungviktare med en riktigt hög nivå på sin brottning. Hans enda förluster är mot Francis Ngannou (två gånger) samt Derrick Lewis. Inget att skämmas över med andra ord. Nu ställs han mot en spännande fighter i form av Liverpool-baserade Tom Aspinall. Som så många andra britter tog han sig till UFC via Cage Warriors. På sina fem fighter i UFC har han inte ställts mot samma kaliber av fighters som Blaydes, men har ändå varit imponerande när han väl varit inne i oktagonen. Frågan är om hans allsidighet kommer att räcka mot en veteran i Blaydes som hela tiden nosar på en titelchans. Jag tror att Blaydes erfarenhet kommer vara för mycket för Aspinall att hantera i denna fight. Blaydes kommer att vilja stänga distansen och jobba ner Aspinall, och kommer även att lyckas med det. Matchen går tiden ut och Blaydes kommer i segerintervjun att be om en titelfight.

Jack Hermansson vs Chris Curtis

Det är egentligen väldigt enkelt här. Om Hermansson väljer att/ inte klarar av att ta ner Curtis på marken, jobba med sin ”ground and pound” och olika submission-försök, kommer Curtis att vinna fighten stående. Hermansson har bevisat att hans styrkor i oktagonen sker när han eller hans motståndare är på marken. Men han har också bevisat att i stående slagväxlingar har han inte mycket att hämta mot eliten. Hans tre senaste förluster (Sean Strickland, Jared Cannonier och Marvin Vettori) var alla fighter där han var tvåa i slagväxlingarna och inte kunde hota sin motståndare. Om Hermansson förlorar så hamnar han långt ifrån den åtråvärda titelfighten som han åtrått i flera år. Jag tror att Hermanssons första tre minuter kommer vara avgörande. Antingen blir det ett snabbt avslut eller så kommer Hermanssons kondition att ge vika, vilket öppnar upp för Curtis hårda slag. Submssion ”The Joker” första ronden skulle jag sätta mina slantar på.

Paddy Pimblett vs Jordan Leavitt

Paddy ”The Baddy” Pimblett har snabbt vuxit i popularitet sedan han kom in i UFC förra året. Efter två avslut på lika många fighter har den frispråkige Pimblett redan blivit en fighter många vill möta. Dels tror de att de kan besegra honom, men framförallt blir det en fight som får väldigt mycket uppmärksamhet, vilket kan leda till mer synlighet och större fighter för den som lyckas besegra ”The Baddy”. Att valet föll på just Jordan Leavitt kan verka lustigt, eftersom han är en av få fighter som verkligen skiljer sig från mängden när det gäller trash talk och att skapa ett varumärke kring sitt namn. Leavitt kommer från ”Dana White Contender Series”, där han lyckades övertyga UFC:s chef White att ge honom ett kontrakt. Sedan dess är Leavitt 3-1 i oktagonen, men har uppmärksammats för sina speciella firanden med svanhopp och ”twerking”.

Det finns lika många som vill se en segerintervjua med Pimblett som vill se Leavitt göra en ”twerk” över en knockad Pimblett. Oavsett vad kan vi vänta oss en spännande fight där Pimblett ställs inför sin tuffaste motståndare hittills. Med hemmapubliken i ryggen kan det ta honom hela vägen, men här tror jag vi kan vänta oss en liten skräll faktiskt. Leavitt verkar mentalt väldigt mogen och redo att axla uppgiften att förstöra ”The Baddys” hype i UFC. Frågan är om det blir en segerdans på det? Leavitt via domslut efter 15 tuffa jämna minuter.

Nikita Krylov vs Alexander Gustafsson

En av de svenska MMA-pionjärerna Alexander ”The Mauler”Gustafsson är redan en ”Hall of Famer” efter sin episka fight mot Jon Jones första gången sedan de möttes. Allstar-fightern har dock en tung tid bakom sig med tre raka förluster i UFC. Det är svårt att säga vad orsaken är, men väl i oktagonen har det sett ut som om ”The Mauler” inte varit närvarande överhuvudtaget. Om det är bristande motivation, hjärnspöken eller annat vet bara den tidigare titelutmanaren själv, men nu har han en chans att ta sig tillbaka i lätt tungvikt-rankingen när han ställs mot 11-rankade ukrainaren Nikita Krylov. Krylov gör sin andra runda i UFC men riskerar återigen att ryka då han har två raka förluster i ryggen och matchfacitet 2-6 sen återkomsten. På pappret är detta en utmärkt fight för Gustafsson. En fighter som är rankad, men på nedgång. Den tidigare versionen av Gustafsson vinner över Krylov 99 av 100 gånger. Men frågan är i vilket skick Gustafsson är? Är han mentalt samma kille som hade jämna fighter mot världstjärnorna Jon Jones och Daniel Cormier? Eller kommer vi se Gustafsson som tydligen inte trivs i oktagonen och helst vill ta sig därifrån? Jag och många andra hoppas givetvis på det förstnämnda. Och jag vill tro att vi kommer se en hungrig Gustafsson igen, som kommer ta sig igenom ett 15 minuter långt krig där han gör ett statement.

Bubblare: Muhammad Mokaev vs Charles Johnson

Hypen kring Mokaev, som är född i Dagestan, Ryssland men uppvuxen i England, är stor. Blott 21 år har ha en gedigen amatörbakgrund och i sin UFC-debut i London tidigare i år visade han att han kan vara något att räkna med. Han ställs mot UFC-debutanten Charles Johnson som kommer från den lokala scenen i USA (LFA). Många tror att Johnsons debut i UFC kommer att vara kortvarig och jag är beredd att hålla med. En hungrig och allsidig Mokaev kommer med publiken i ryggen brotta ner Johnson och ge Manchester-sonen sin andra vinst i lika många UFC London-galor.

Läs mer

Annons

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.