Nyheter

Kevin Munje lovar underhållning på WFP 4: "Blir en banger!"

Publicerat 29 september, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

”Med all respekt så är buren min”

Kevin Munje. Foto: patrik Persson

På lördag är det dags för Wolf Fight Promotion (WFP) 4 och återkomsten av Malmöbjässen Kevin Munje (0-1)! Efter ett uppehåll på drygt ett halvår är nu Munje tillbaka för ett möte med den debuterande Halmstadfightern Mehdi Abadli (0-0).

Vad gäller match på svensk mark har dock Munje inte tävlat sedan WFP 3 då han knockade Ola Nilsson på drygt 20 sekunder för att vinna organisationens A-klasstitel i tungvikt. 

Matchen i Halmstad är en som Munje har längtat efter länge. 

– Jag är tacksam för att vara tillbaka, har längtat efter detta ett tag nu, berättar Munje för Maximum Sports. 

Läs mer

”MMA kan vara brutalt ibland…”

Sist Munje tävlade var dock i sin proffsdebut i UAE Warriors 27 i mars i år. Då mötte han Jashell Ticha Awa och blev brutalt knockad i vad som blev en stor chock för MMA-Sverige. 

Det finns olika sätt att hantera en sådan förlust, men Munje verkar knappast ha sänkts av nederlaget. 

– Shit happens, säger Munje. MMA kan vara brutalt ibland, men nu har vi lärt oss av våra misstag och är tillbaks på nya tag. Det har varit en bra lärdom, nu gör vi om och gör rätt.

Munjes motståndare Abadli har ett brunt bälte i BJJ och även om han inte tävlat inom MMA så har han tränat det i drygt ett decennium. Det kan vara en stor risk att möta något av ett frågetecken som Abadli, men Munje har sedan sin förra match i WFP börjat träna på Allstars i Stockholm. 

Munje anser att träningen med många av de bästa i Europa, som Khamzat Chimaev, Volkan Oezdemir och många fler, gjort honom mycket bättre. 

– Det har varit en spännande resa, ribban ligger högt kan man säga, säger Munje om träningen på Allstars. 

Vad gäller mötet med Abadli så är Munje säger på seger – oavsett var matchen hamnar.

– Det spelar ingen roll vart match går, stående eller marken, säger Munje. Med all respekt så är buren min. Det ska jag visa er.

Under åren har Munje vuxit fram till att bli en populär tungviktare i Sverige med mycket stöd. Skåningen räknar med att hans fans kommer höras på plats. 

– Tack för allt kärlek, kom kolla och visa support, avslutar Munje. Detta blir en banger.

Vem vinner Kevin Munje vs Mehdi Abadli? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.