Nyheter

Allstarsstjärnan möter trefaldige spanska mästaren på FCR 14!

Publicerat 9 oktober, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz Piwinski

Fight Club Rush (FCR) 14 är inbokat för Västerås Arena den 26 november och nu har ännu en toppmatch blivit klar! Allstarsstjärnan Bilal Tipsaev (4-1-1), som ofta kallas för Khamzat Chimaevs kusin, kommer att möta den meriterade, trefaldige spanska mästaren Hecher Sosa (3-1)!

Läs mer

Två av FCR:s bästa bantamviktare gör upp

Tipsaev slog igenom i A-klass-MMA under 2018 och hans hajp fortsatte under 2019 när han sadlade om till proffs med två raka TKO-segrar. 

Därefter förlorade Tipsaev via TKO mot irländaren Matiss Zaharovs i en chockerande skräll i Brave CF. Tipsaev gick sedan en match mot ännu en irländare; Glenn McVeigh, som slutade oavgjort efter ett poängavdrag. 

Sedan dess har Tipsaev radat upp två raka segrar i FCR, mot danske Frederik Skov Strauss och senast i en returmatch mot McVeigh. 

Sosa är en av Spaniens mest meriterade A-klassfighters med ett flertal medaljer i IMMAF:s Europa- Afrikanska och världsmästerskap. Efter två raka TKO-segrar fick Sosa en match i FCR mot den svenske mästaren Jonny Touma. Spanjoren drog ifrån tidigt, satte ett rasande tempo, och vann via knockout i den första ronden. 

I sitt senaste framträdande mötte Sosa Örebro Fight Gyms Karlen Minasian i en match som skulle utgöra nästa titelutmanare i bantamvikt. Sosa inledde intensivt igen, men blev brutalt kontrad och knockad i den första ronden. 

Fight Club Rush 14: Tillfälligt matchkort

  • Fjädervikt: Fernando Flores vs Alexander Lööf
  • Bantamviikt: Bilal Tipsaev vs Hecher Sosa

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.