Nyheter

Analytikern om hatmatchen: Han kanske dödar Paddy Pimblett

Publicerat 14 december, 2022

By Sebastian Vendel-Martinez

Om du frågar den respekterade analytikern och reportern Luke Thomas, så är Ilia Topuria en av de absolut sämst möjliga motståndarna för stjärnan Paddy Pimblett.

Topuria och Pimblett har rykt ihop en gång tidigare, inför UFC London i år. De munhöggs dessutom på presskonferensen inför UFC 282, där vakter fick gå emellan.

Bägge fighters vann deras respektive matcher på UFC 282, dock på väldigt annorlunda sätt. Topuria demolerade grapplingesset Bryce Mitchell – som var obesegrad innan de möttes.

Detta medan Pimblett vann ett kontroversiellt och djupt kritiserat domslut mot Jared Gordon. Den breda majoriteten av fans, medier och andra inom MMA-världen ansåg att Gordon vann minst två ronder, men poängdomarna såg matchen på ett annorlunda sätt.

Läs mer

”Det är en missmatch”

I samband med både Topurias och Pimbletts vinster har många fans börjat prata om att boka den heta hatmatchen mellan de. Detta trots att Pimblett tävlar i lättvikt medan Topuria tävlar i fjädervikt.

Thomas, som är en halva av den prisbelönta poddserien Morning Kombat, tror dock att Topuria vs Pimblett är en mardrömsmatch för den sistnämnde.

– Det är ganska tydligt att Topuria hade gjort hemska saker med Paddy om de möttes vid detta stadiet, sade Thomas. Om de sätter Paddy framför Topuria i detta läget… Topuria kanske dödar honom.

– Om du hade velat avsluta Paddys karriär så fort som möjligt, sätt honom mot Topuria. Det är en missmatch. Det är inte ens en bra match, det är en missmatch. Topuria hade spöat skiten ur honom.

 

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av Luke Thomas (@lukethomasnews)

Faktumet att Topuria och Pimblett är i olika viktklasser och i väldigt olika stadier i deras karriärer talar emot att en match mellan de bokas. UFC har dock bokat galnare matcher, och inget är omöjligt om fansen verkligen önskar det. 

Vem hade vunnit mellan Ilia Topuria och Paddy Pimblett? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.