Nyheter

Costas Nanga efter sjunde raka segern som proffs:
"En taktisk och bra match"

Publicerat december 08, 2022

By Philip Dersén 

Costas Nanga är Sveriges just nu klart mest aktiva proffsboxare. Förra helgen tog han sin sjunde raka vinst nere i Malaga. Vi på Maximum Sports har fått ta del av Costas tankar efter segern. 

Costas Nanga. Foto_ Stefan Romare

Det var under lördagskvällen som Sveriges just nu mest aktiva proffsboxare gick sin sjunde match som proffs. Lätta tungviktaren Costantino ”Costas” Nanga var bokad mot en tuff spanjor på en lokal gala i Malaga. Omar Garcia var betydligt mer rutinerad än de motståndare svensken tidigare ställts inför. Venezuelafödde Garcia gick in med 24 proffsmatcher i bagaget. 

Trots skillnaden i rutin var det Costas som tog tak i taktpinnen redan från starten.  Costas själv beskrev matchen som följande: 

– Det var en väldigt taktisk och bra match. Jag dominerade matchen tekniskt sett och prickade motståndaren med mina långa och raka slag.

Läs mer

 

Det här blev Costas första match som proffs där han inte lyckades avsluta motståndaren i förtid. Men att det istället blev en poängseger efter 6 välboxade ronder, verkar inte störa förre Hammarbyboxaren något nämnvärt.

– Jag gick och försökte  söka ett avslut, men jag mötte helt enkelt en motståndare som var skicklig nog att hålla sig kvar i matchen.

Vad som nu väntar fört svenska stjärnskott är ännu inte officiellt. Efter ett starkt 2022 där han radade upp 6 nya segrar, är förväntningarna högt ställda på honom. 

Nu har Nanga och 2023 lär bli ett år av större utmaningar för svensken. Costas som just nu är rankad 102:a i sin viktklass enligt välkända databasen Boxrec lär bara fortsätta stiga i listorna under 2023. 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.