Nyheter

Spåkulan: Så kommer UFC Fight Night: Cannonier vs Strickland att sluta!

Pezhman Pars

Publicerat december 16, 2022

By Pezhman Pars

Svenskbekante Amir Albazi välkomnar brasse till UFC!

Årets sista UFC-gala stundar med ett starkt huvudkort där mellanviktarna Jared Cannonier och Sean Strickland gör upp i fem ronder. Vi får också se svenskbekante flugviktaren Amir Albazi ta sig ett steg närmare en titelfight när han välkomnar brassen Alessandro Costa till UFC. Den delade huvudfajten mellan Arman Tsarukyan och Damir Ismagulov luktar redan ”Fight of the night” och kan ge båda fighters en välbehövlig skjuts i den stentuffa lättviktsdivisionen. Vi ser också veteranen Bobby Green tillbaka efter en kort avstängning då hans kropp innehöll dehydroepiandrosteron (DHEA), något han inte visst ens var olagligt. Straffet förkortades också därmed från sex månader till knappa tre månader. Han möter nu Drew Dober som verkar ha en otrolig haka och nävar av stål. Blinka inte med andra ord.

Andra namn som sticker ut på underkortet är dagestaniern Said Nurmagomedov. Med det efternamnet så får du automatiskt fler ögon på dig och nu har han chansen att bygga sig ett namn när han ställs mot tuffa uzbeken Saidyokub Kakhramonov.

Vi får också se TUF 29-vinnaren Bryan Battle tillbaka i oktagonen efter tre imponerande vinster i UFC. Han ställs mot ryssen Rinat Fakhretdinov som gör sin andra match i organisationen.

Mellanvikt: Jared Cannonier #3 vs Sean Strickland #7

Två herrar som varit med länge i UFC. Båda har varsin seger mot Jack Hermansson men de har även andra likheter. Deras styrka är stående fighting där Cannoniers styrka känns omatchad i divisionen medan Stricklands jabbar och volym har fått många på fall. Vi kan därför räkna med många härliga slagdueller. Däremot tror jag inte att fighten kommer att gå tiden ut. Det är egentligen upp till Cannonier vilken gameplan han har. Lyckas han sätta press på Strickland och få till ett par bra sparkar och slag kommer han sänk Strickland på samma sätt som nuvarande mästaren Alex Pereira sänkte honom. Cannonier vinner via teknisk knock out!

Lättvikt: Arman Tsarukyan #9 vs Damir Ismagulov #12

Om det är ett hypetåg du ska kliva på så är det den som Arman Tsarukyan styr. Armeniern har en enorm potential och har endast förlorat två jämna och tuffa fighter i UFC där motståndet har varit Islam Makhachev och Mateusz Gamrot. Men han ställs mot någon som har flugit lite under radarn men som även han förtjänar ett hypetåg. Uzbeken Ismagulov besegrade senast vår svenske Guram Kutateladze och är än så länge obesegrad i UFC med fem raka vinster. Vinnaren i denna fight förtjänar ett topprankat motstånd och vi kan räkna med att se en av dessa två herrar närma sig en titelchans inom ett par år. Pressen ligger på Tsarukyan som både har högre ranking samt behöver hitta tillbaka till vinstkolumnen. Vi kan räkna med femton stentuffa minuter där fighten kommer att visa bredden som båda besitter. Räkna med ett delat domslut. Vinnaren? Ismagulov kommer att rida på Tsarukyans hype för att skapa sig en egen inför nästa år!

Flugvikt: Amir Albazi #8 vs Alessandro Costa

Amir Albazi med rötter ibland annat Bredäng i Stockholm har fått en ny moståndare efter att två av hans tidigare motståndare dragit sig ur på grund av skador. Dessa var fjärderankade Brandon Royval och sjätterankade Alex Perez. Det hade varit en enorm möjlighet för Albazi att på allvar blanda sig i toppstriden i divisionen, men har nu valt att tacka ja till att möta en UFC-debutant i form av brassen Alessandro Costa. Costa har fightats mycket i Mexiko (LUX Fight League) där hans senaste vinst endast tog 12 sekunder efter en otrolig knock out. Att flugviktare lyckas nocka sina motståndare är inte helt vanligt, men detta kan bli ett problem för Albazi, som har mycket att förlora och väldigt lite att vinna. Men jag tror ändå att Albazis UFC-erfarenhet och hans övertygande vinster blir för mycket för Costa att hantera. Albazi vinner via enhälligt domslut!

Lättvikt: Drew Dober vs Bobby Green

En fight mellan två killar som är lätta att tycka om. Dober har varit underdog både en och två gånger men har lyckats vända på narrativet och besegrat sin motståndare. Hans fighter är ofta underhållande och vi kan räkna med att Bobby Green ställer upp som danspartner när nävar kommer att viftas. De har olika kroppstyper vilket de bör använda till sin fördel. Dober är muskulöst bygg medan Bobby Green har en något mer avlång kroppstyp med långa armar och ben. Det här är redan en kandidat till ”Fight of the night” i min bok, och om vi får ett 15 minuters härligt krig så har vi bara vinnare att utse. Men jag tror att Green, hur mycket han än säger att han vill underhålla publiken och inte brottas, kommer att bli tvungen till det för det är inte många som frivilligt vill delta i en knytnävstävling med Dober. Vinnaren blir Green via stryp sent i tredje ronden!

Said Nurmagomedov vs Saidyokub Kakhramanov

Om du möter en dagestanier som tar din rygg och letar efter ett stryp, så bör du vara väl förberedd. Heter han dessutom Nurmagomedov i efternamn är det helt ok att vara lite rädd. Nu är Said faktiskt duktig även på fötterna, vilket gör att hans motståndare både är oroliga för en nedtagning samtidigt som dom plockas isär med sparkar och slag. Detta gjorde han i sin senaste vinst mot brassen Douglas Silva de Andrade. Nu ställs han mot en uzbekisk doldis som hittills vunnit båda sina fighter i UFC. Faktum är att han också mött en Nurmagomedov förut, i vad som var hans enda PFL-fight när en viss Umar Nurmagomedov stod i vägen. Den gången slutade det med förlust för Kakhramanov, och jag tror att Said blir den andra med samma efternamn att besegra Kakhramanov. Av det lilla jag sett av uzbeken så verkar han, som många andra uzbeker, vara en riktigt duktig och teknisk boxare. Väljer Nurmagomedov att göra detta till en enbart stående fight kan det gå hur som helst, men om han tar ner det till mattan ska vi räkna med ett stryp. Jag tror att Nurmagomedov vinner via stryp i andra ronden!

Bubblare: Weltervikt: Bryan Battle vs Rinat Fakhredinov

TUF 29-vinnaren gjorde ett starkt intryck när han var med i realityserien ”The Ultimate Fighter” och ser ut att ha blivit bättre för varje fight som går. Han har fightats som amatör och proffs, så hans facit på 8-1 som proffs ska inte tas lättvindigt. Nu ställs han inför sin tuffaste utmaning hittills när ryssen Fakhredinov ska ta sin andra UFC-vinst på lika många försök. Faktum är att hans enda förlust kom 2014 och sedand dess har han 14 raka vinster! Men börjar man skrapa på den meritlistan går det att ifrågasätta varför han mötte en proffsdebutant när han hade 13 vinster och en förlust i sitt resumé. Av den anledningen tror jag att Battle har en rejäl chans att vinna, inte minst efter det han visat i UFC hittills. Battle vinner via submission i första ronden!

UFC Vegas 66: Cannonier vs Strickland – fullständigt matchkort

Huvudkort 

Stgart cirka 02:00 – Viaplay

 • Mellanvikt: Jared Cannonier vs. Sean Strickland
 • Lättvikt: Arman Tsarukyan vs. Damir Ismagulov
 • Flugvikt: Amir Albazi vs. Alessandro Costa
 • Fjädervikt: Alex Caceres vs. Julian Erosa
 • Lättvikt: Drew Dober vs. Bobby Green
 • Mellanvikt: Michal Oleksiejczuk vs. Cody Brundage

Underkort 

Start cirka 22:00 – UFC Fight Pass

 • Stråvikt: Cheyanne Vlismas vs. Cory McKenna
 • Weltervikt: Jake Matthews vs. Matthew Semelsberger
 • Mellanvikt: Julian Marquez vs. Deron Winn
 • Bantamvikt: Said Nurmagomedov vs. Saidyokub Kakhramonov
 • Lättvikt: Rafa García vs. Hayisaer Maheshate
 • Weltervikt: Rinat Fakhretdinov vs. Bryan Battle
 • Flugvikt: Manel Kape vs. David Dvořák
 • Bantamvikt: Sergey Morozov vs. Journey Newson

Läs mer

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.