Nyheter

Allstars avstängning hävs!

Publicerat december 10, 2022

By Erik

Maximum sports var först ut med nyheten att världskända Allstars Training Center blivit avstängda från deltagande i den svenska MMA-ligan av MMA-förbundet.
Nu kan vi även vara först med att avslöja att deras avstängning snart är över…

Avstängda pga ”dåligt uppträdande och störningar”

Efter en längre tids klagomål på storklubben Allstars så valde SMMAF (Svenska MMA-förbundet) att stänga av storklubben från alla SMMAF-arrangerade tävlingar tillsvidare. I styrelseprotokollet från 5:e september stod att läsa: 

Det har under en period inkommit flertalet klagomål från supervisors och
arrangerande klubbar rörande dåligt uppträde och störningar vid tävlingar i
MMA-ligan. I samtliga fall uppges de ansvariga tillhöra Allstars gym. Agerandet är så allvarligt att styrelsen beslutar om reprimand för dålig uppträde.

I praktiken har avstängningen berört amatörtävlande i den svenska MMA-ligan.

Detta har i sin tur påverkat Allstars-tävlande möjligheten till att kvalificera sig för SM samt därmed ta en landslagsplats.

Därefter har inte mycket skett i det publika och varken SMMAF eller ansvariga från Allstars har velat uttala sig mer än att avstängningen fortlöper.
Även i styrelseprotokollet från den 22:a november framgick:
Styrelsen beslutar att Allstars avstängnings kvarstår tillsvidare tills kraven är tillfredsställda
 

Läs mer

 

Avstängningen skall hävas inom kort

Men nu verkar det komma en vändning i fallet då källor till Maximum Sports säger att avstängningen kommer hävas vilken dag som helst då Allstars nu uppfyller kraven ställda från SMMAF.
 
Vilka kraven som SMMAF har ställt mot Allstars är inte offentliga men ett av dem skall vara att Allstars behöver ha en kontaktperson vid tävlingarna som ansvarar för samtliga klubbens tävlande och coacher.
 
Det är säkerligen en lättnadens suck som dras i de nybyggda lokalerna i Solna när alla klubbens amatörfighters äntligen åter får slåss för klubbens färger i kampen om SM-tecken och landslagsäventyr.
 
 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.