Nyheter

Tre boxningsmatcher som måste bli av under 2023!

Publicerat december 29, 2022

By Philip Dersén

Som många vet så är inte boxningsfansen bortskämda med att få se de bästa proffsboxarna i matcher mot varandra. Oftast så dröjer det många år innan att en önskad match går av stapeln. Här listar jag tre matcher som måste bli av under 2023. 

3 boxningsmatcher

Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk 

När man resonerar kring stora matcher är det omöjligt att inte nämna de tyngsta killarna. Tyson Fury är världsstjärnan som kanske just nu är den klarast lysande på boxningshimlen. Hans monsterliknande storlek och förmåga att slänga käft med sina konkurrenter gör hans matcher till storsäljare. Oleksandr Usyk är istället teknikern som stångat sig fram i boxningsvärlden på ren och skär finess istället för högljudda presskonferenser. 

När vi lämnar 2022 bakom oss är det Fury och Usyk som innehar de olika VM-bältena. En match mellan de båda kommer kunna sälja ut valfri arena på de Brittiska öarna och avgöra det som alla vill se, vem som egentligen är världens bästa tungviktare. 

Enligt rapporterna ska en match vara nära och det borde göra många glada. En match som den här händer inte allt för ofta. Mer exakt så har världen inte haft en tungviktsboxare som innehaft alla VM-bältena på över 23 år. Det är dags nu. 

 

 

Läs mer

 

Anthony Joshua vs. Deontay Wilder 

Heavyweight is king? 
Allt fler ute i boxningsvärlden verkar ha börjat svara ja på det påståendet. Tungvikten har för det mesta varit den klart mest populära viktklassen när det kommer till proffsboxning. Men efter att bröderna Vitali och Vladimir Klitschko under en flerårsperiod lekte med sina utmanare, tappade tungvikten status. De senaste årens stora profiler har gjort så att den återigen ligger högst upp när det kommer till vad publiken vill se. 
Deontay Wilder och Anthony Joshua var för bara något år sedan tungviktens klarast lysande stjärnor. 
Men numera har ingen av dem ens ett VM-bälte. 
Ändå är det här en match jag vill se.  

Wilder har slagstyrkan som kan flytta på berg och Joshua stjärnglansen som säljer biljetter även vid förluster. De är också båda illa tilltygade efter matcher som inte gått åt deras håll. Joshua har sina dubbla förluster mot Usyk, medans Wilders kom emot Fury. 
Den här matchen är deras väg tillbaka mot VM-titlarna. Vinnaren här kommer stå först i kö när det letas efter nya utmanare. 

 

Terence Crawford vs. Errol Spence Jr 

Det här håller på att utvecklas till en nyare version av Floyd Mayweathers rivalitet med Manny Pacquiao. Den gången dröjde det allt för många år innan matchen gjordes, och båda boxarna hade redan hunnit ”peaka” i sina karriärer. Om Crawford inte möter Spence under 2023 blir det samma här. De obesegrade boxarna är i dagsläget 35 och 32 år gamla. Med andra ord är det bråttom att få till det efterlängtade mötet. 

Den stora skillnaden mot Mayweather och Pacquiao är att ingen av de här boxarna är några globala superstjärnor. De har sin publik i hemlandet USA och inte ens där lyckas de sälja ut allt för stora arenor. Så om det inte kommer in rejäla TV-pengar lär de inte vara särskilt intresserade att sätta sina obesegrade matchrader på spel. 

Det vore dock synd för boxningsfansen. Crawford och Spence har varit bra mycket bättre än alla motståndare de stött på som proffs. Så en match mellan de vore en sann VM-final. 

 

 

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.