Nyheter

3 boxningsmatcher du måste se i februari!

Publicerat februari 03, 2023

By Philip Dersén

När året gått in på sin andra månad finns det en del boxningsmatcher du helt enkelt inte får missa. Här nedan listar vi de tre matcher du måste se i februari. 

3 boxningsmatcher du måste se i februari!

Shadasia Green vs. Elin Cederroos

Redan imorgon natt går den första matchen på listan av stapeln. På Madison Square Garden i New York ska ex-mästaren Elin Cederroos försöka ta sig tillbaka till världstoppen. 38-årige Cederroos hade för så sent som ett år sedan två VM-titlar i sin ägo och var obesegrad som proffs. Efter förlusten mot Franchon Crews Dezurn tvingas nu svenskan att börja om och det är tuffast möjliga nystart. Amerikanskan Shadasia Green går in till den här matchen som en klar favorit. Hon är 5 år yngre och har radat upp 10 knockouter på hennes hitintills 11 proffsmatcher. 

Om Cederroos ska hinna med ytterligare ett försök på VM-matcher krävs det en seger här. Därför har den de ingredienser som krävs för att kunna bli en riktig nagelbitare för de svenska boxningsfansen.

 Matchen sänds på DAZN natten till söndagen den 5:e februari. 

Badou Jack vs. Ilunga Junior Makabu 

Champ is back! 

Nåja, Badou Jack må inte vara någon världsmästare numera, men han är åtminstone Sveriges klart största proffsboxare. Jack som bytt ut Floyd Mayweathers gym i Las Vegas mot Dubai har också bytt viktklass. Från mellanvikt blev det lätt tungvikt och nu boxas han som cruiserviktare. Jack som närmar sig sin 40-års dag har inte varit på den riktigt stora scenen sedan han Jean Pascal i slutet av 2019. 

Därefter har han radat upp 5 raka segrar, men motståndet har oftast varit oprövat. I hans senaste match var han sånär att förlora mot Richard Rivera. En boxare som å ena sidan var obesegrad, men å andra sidan relativt okänd. Hans motståndare den 26:e februari blir Ilunga Junior Makabu, en boxare som kuskat runt i världen som proffs och faktiskt vann ett WBC-bälte för tre år sedan. Häpnadsväckande är att Makabu blev avslutad i den första ronden av sin första proffsmatch som han gick i Sydafrika för 15 år sedan. Annars är han nog mest känd för att ha mött brittiska legendaren Tony Bellew i en match som han förlorade via teknisk knockout. 

Om Badou Jack hittar tillbaka till formen som han hade under glansdagarna ska han här kunna inkassera en ny seger. 

Läs mer

 

Jake Paul vs. Tommy Fury 

Hur galet det än låter, så är det här tveklöst månadens största boxningsmatch. Jake Paul är sociala medie-geniet som på bara några år lyckats bli en helt okej proffsboxare. Tommy Fury är dokusåpastjärnan som råkar vara halvbror till världens just nu bästa tungviktsboxare. Det här matchen som planerats förut och varit uppsnackad under en lång period. Paul och Fury kommer vara huvudmatch på galan där Badou Jack ska boxas. Alltså går de före en förre detta världsmästare i attraktionsvärde och pengaskapande. 

Om Jake Paul vinner matchen har Tyson Fury och pappa John intygat att det kommer tvinga Tommy att byta efternamn, vare sig han vill det eller inte. Visst, det är ju ett PR-stunt och inget som kommer genomföras i realiteten. Men det vore ändå enormt om förre detta Disney-skådespelaren Jake Paul knockat Tommy Fury. Familjen Furys status i kampsportsvärlden går tillbaka hundratals år och det vore ett stort nederlag om en amerikansk ”showman” trycker ner namnet i sank. 

Den här matchen kommer att bli en global angelägenhet. Så är det bara. 

Om Jake Paul vinner även här kan man inte längre förneka att killen besitter en råtalang få andra kan matcha. Då är han en proffsboxare på riktigt. Men för varje seger kommer han också allt närmre det stora nederlaget. För vi måste samtidigt första att Paul aldrig kommer att bli en boxare i närheten av den riktiga världstoppen. 

Vilken boxningsmatch ser du mest fram emot under februari månad? 

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.