Nyheter

Anthony Joshua återvänder den 1:a april!

Publicerat februari 06, 2023

By Philip Dersén

Nu är det officiellt. Brittiska tungviktsstjärnan Anthony Joshua är klar för sin comeback. Den 1:a april möter han en tuff amerikan i London. 

Anthony Joshua

Anthony Joshuas återkomst

Efter två raka förluster mot Oleksandr Usyk har Anthony Joshua tvingats till en nystart. OS-medaljören och förre detta VM-mästaren från Watford är fortfarande ett stort namn kommersiellt, och det var därför bara en tidsfråga när han skulle komma tillbaka. Joshuas manager Eddie Hearn har valt att ställa in siktet på London och närmre bestämt 02 Arena. Joshua var under sina första år som proffs en flitig besökare på 02 Arena. Debuten och sex andra matcher utkämpades just där, men det här blir första gången sedan 2016 som han är tillbaka. 

Efter 2016 har det varit idel stora arenor och nu senast boxades han i Saudiarabien. I återkomsten till 02 Arena har Matchroom och Eddie Hearn bestämt sig för att sänka nivån på motståndet. För första gången på 7 år går Joshua en match utan ett VM-bälte på spel och det är tuffe amerikanen Jermaine Franklin som kommer vara i andra ringhörnan. 

Läs mer

 

Jermaine Franklin står för motståndet 

Jermaine Franklin är 29 år gammal och innehar ett matchfacit på 21 vinster och 1 förlust. Än så länge har Michiganfödde Franklin inte gått någon titelmatch som proffs. Sist han var i London åkte han på sin första förlust, då Dillian Whyte var för tuff över 12 ronder. Sett till erfarenheten är det här en match Anthony Joshua ska vinna. Om så blir fallet är vägen till nya titelmatcher kort, men vid en förlust är karriären i ett betydligt mer dystert skede. 


Det är DAZN som har sändningsrättigheterna för matchen. 


Tror du att Anthony Joshua lyckas vinna i återkomsten? 

 

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.