Nyheter

Svenska boxningsgalan "Return of the Champions" närmar sig - Superstjärnan Patricia Berghult är tillbaka!

Publicerat februari 16, 2023

By Philip Dersén

Den 4:e mars är det dags för de svenska proffsboxarna att inta Örebro för årets första proffsgala i landet. Fansens favoriter Patricia Berghult och Pezhman Seifkhani återvänder båda till ringen. 

Patricia Berghult
Patricia Berghult återvänder 
Efter två lugna månader på den svenska boxningsscenen är det Fight-Life Promotions som anordnar en fullspäckad proffsgala i Örebro. Promotorn Kamran Kabinejad är det som ligger bakom galan och stallets tyngsta stjärnor har fått matcher. 

Patricia Berghult tog så sent som 2021 hem VM-titeln när hon besegrade Olivia Belkacem i Jönköping. Sedan dess har Patricia omhuldats av rykten och stora titelförsvar mot stjärnor som Cecilia Braekhus hann både bokas och ställas in. När hon till slut fick försvara sitt VM-bälte blev det mot Natasha Jonas på bortaplan i Liverpool. Efter 10 tuffa ronder var det britten som lyckades ta hem domslutet och Berghult förlorade sitt bälte.  Men nu återvänder hon alltså på hemmagalan i Örebro. Möter gör hon 47-åriga Maria Elena Maderna. På förhand ser forne världsmästaren Berghult ut som den klara favoriten och förhoppningen är att hon har startar en ny lång segersvit, som gärna får leda till ytterligare en VM-chans. 

Pezhman Seifkhani går huvudmatch

I huvudmatchen är det en av Sveriges bästa tungviktare som ska stå för showen. Pezhman Seifkhani som tidigare var en väldekorerad och teknisk amatörboxare har som proffs tagit hela 14 segrar. 32-åringen har avslutat 11 av sina matcher via knockout och brukar alltid bjuda på en show för publiken. I huvudmatchen ställs han mot Awadh Tamim, som är 39 år gammal och har ett matchfacit på 15 segrar och 5 förluster. På spel står det svenska proffsbältet i tungvikt, en titel som kan föra vinnaren i riktning mot större matcher.  

 

Läs mer

 

Många matcher på galan 

Bakom galans två fixstjärnor är det fler intressanta boxare som bokats. Kroaten Marko Calic gjorde sig ett namn internationellt 2020 när han gav brittiska stjärnskottet Joshua Buatsi en tuff match. Efter 7 ronder blev Buatsi för tuff, men därefter har Calic radat upp 4 segrar. Det är en svit han nu hoppas förfina ytterligare när han går upp i ringen mot obesegrade David Ayiti.  

 

Svenska talangen Paolo Magui gjorde professionell debut inför en utsåld arena i hemstaden Jönköping för två år sedan. Sedan dess har han byggt upp ett record på 4 raka segrar och ska enligt plan boxas 4 ronder i lättviktsdivisionen. För Magui blir det polskt motstånd då han ska boxas mot Marian Wesolowski

Innan det är dags för proffsgalan kommer publiken få se det svenska amatörlandslaget ställas mot Wales lag i en efterlängtad landskamp. Det förväntas bli 8-10 förmatcher på programmet och än så länge är det oklart vilka boxare som tar plats i laget. 

Sändningen kommer lokaltidningen Nerikes Allehanda att ta hand om. 

 

Galans matchkort (i skrivande stund):

 
Pezhman Seifkhani vs. Awadh Tamim (Tungvikt: 8 ronder)

Marios Kollias vs. Andrea Pesce (Tungvikt: 6 ronder)

Marko Calic vs. David Ayiti (Cruiservikt: 6 ronder

Johannes Vinasco vs. TBA (Super-mellanvikt: 4 ronder)

Tijan Kebbeh vs. TBA (Super-mellanvikt: 4 ronder)

Patricia Berghult vs. Maria Elena Maderna (Weltervikt: 6 ronder)

Paolo Magui vs. Marian Wesolowski (Lättvikt: 4 ronder)

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.