Nyheter

Avslöjandet: Då återvänder Islam Makhachev för nästa titelförsvar

Publicerat 16 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter att ha säkrat den mest imponerande segern i sin karriär väntar fansen spänt på när lättviktsmästaren Islam Makhachev återvänder – mu har han gett ett besked: UFC 294!

Galan äger rum den 21 oktober på Ethihad Arena i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. 

Det var under samtal med Josh Thomson och John McCarthy som Makhachev avslöjade nyheten. Tydligen ska han ha förberett sig på en snabbare återkomst men UFC bad honom vänta. 

– Jag hade middag med Hunter Campbell, Dana White och Sean Shelby, berättar Makhachev. De sa att de ville att jag skulle vilka och att nästa match blir i Abu Dhabi. Jag trodde att de skulle erbjuda mig en match i juni, men de vill ha mig i hösten i Abu Dhabi. 

Då UFC endast har en planerad gala i Abu Dhabi i år; UFC 294, var det uppenbart vilket datum UFC syftade på. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Vem får nästa titelchans? 

I dagsläget finns ingen självklar titelutmanare. 

Makhachev försvarade senast titeln mot fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski som flyttade upp i hopp om att bli dubbelmästare. Det blev en oförglömlig klassiker där Makhachev segrade via domslut. 

Fjärderankade Beneil Dariush kommer att möta den forne lättviktsmästaren Charles Oliveira den sjätte maj på UFC 288. Det är mycket möjligt att vinnaren får nästa chans på titeln. 

Den högt rankade publikfavoriten Dustin Poirier kommer senast från en sensationell seger över Michael Chandler och är rankad på andraplats i lättvikt. 

Chandler kommer dock härnäst att möta superstjärnan Conor McGregor – som mycket troligt kan hoppa före kön och få en titelchans vid vinst. 

Makhachev är åtminstone klar för UFC 294 men det återstår att se vem som utmanar om titeln. 

Läs också:

Vem borde Islam Makhachev försvara titlen mot på UFC 294? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.