Nyheter

Darren Till borttagen från UFC:s fighterlista

Publicerat 1 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Utifrån de rådande omständigheterna ser Darren ”The Gorilla” Till ut att ha sparkats från UFC. 

Twitterkontot UFC Roster Watch, som håller ett nära öga på UFC:s lista på aktiva fighters, rapporterade i natt att Till tagits från listan. Medan det inte per automatik innebär att Till släppts från sitt UFC-kontrakt så talar det mesta för det. 

I skrivande stund har Till inte uttalat sig om ärendet. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

En vinst på sex matcher

Till inledde sin UFC-karriär med all potential i världen. Han var obesegrad, avslutade Wendell Oliveira via brutal TKO i sin UFC-debut och såg ut att vara ett framtidslöfte. 

Till fortsatte ta sig obesegrad genom UFC:s welterviktsdivision med en oavgjord match mot Nicolas Dalby samt vinster över bland andra Donald ”Cowboy” Cerrone och Stephen ”Wonderboy” Thompson.

Den sviten säkrade en chans på titeln mot den dåvarande mästaren Tyron Woodley i en match som Till resultatmässigt aldrig återhämtat sig från. Till var i stort sett chanslös och förlorade på submission i den andra ronden. 

Sedan dess har Till förlorat fyra utav sina fem följande matcher där britten blivit avslutad i alla utom en av förlusterna. Tills enda seger kom via ett kontroversiellt delat domslut mot Kelvin Gastelum

Läs också:

Tror du Darren Till kan ta sig tillbaka till UFC? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.