Nyheter

Efter succén: "Skånska Terminator" Hamed Tawana går titelmatch - mot Mack Promanee!

Publicerat 30 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Förra helgen kunde Malmös Hamed Tawana säkra sin första vinst som proffs och nu ställs han redan mot Danmarks bästa flugviktare: Mack Promanee!

Foto: Patrik ”Pärlan” Persson, FCR MMA 

Mindre än en vecka efter sin storslagna seger i huvudmatchen p Wolf Fight Promotion (WFP) 6 är nu Öresund Hamed ”The Terminator” Tawana (1-0-1) klar för att möta Mack ”The Wave” Promanee (4-4) om den vakanta flugviktstiteln i MMA Galla – Danmarks största MMA-organisation!

Det var MMA Galla själva som meddelade nyheten via sociala medier. Titelmatchen går av stapeln i Glostrup strax utanför central Köpenhamn lördag den tredje juni. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Körde över motståndet i huvudmatchen

Tawana var relativt okänd innan förra helgen men har nu trätt fram som en av de mest spännande talangerna i de lättare viktklasserna. Han har slagit Hasan AtayiMustafa Muhammadi, landslagsfightern Arsen Tuganov samt Judomästaren Sahand Shokohi inom A-klass-MMA.

Han gjorde sin proffsdebut på Budo Fighting Championships i Skottland i en match som slutade oavgjort efter ett poängavdrag i den första ronden. 

Därefter mötte han Örebro Fight Gyms Jakob Valegren på WFP 6 och vann via submission i den första ronden i en dominant prestation.

Promanee tränar på den danska toppklubben Arte Suave och är landets bästa och högt rankade flugviktare. Han har avslutat nästan alla sina segrar som proffs och har även en meriterande seger över den svenske forne landslagsfightern Oskar Jaskari.

Han gjorde sin debut på svensk mark på Fight Club Rush 15 mot Amir Malekpour. Den matchen slutade dock i en brutal TKO-förlust för dansken. Nu är han tillbaka, revanschlysten i hopp om att återvända till vinstkolumnen på en svensk fighters bekostnad. 

Läs också:

Vem vinner titeln: Hamed Tawana eller Mack Promanee? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.