Nyheter

Emma Stonegård i stor titelfight mot världsstjärnan – här hittar du allt du behöver veta!

Ashah Tafari

Publicerat 17 mars, 2023

Av Ashah Tafari

Svenska thaiboxningsstjärnan Emma Stonegård står inför sin största utmaning hittills som proffsfighter på lördag. Detta när hon utmanar mästaren Jorina Baars om proffstiteln i kickboxning på toppgalan Enfusion 120 i Nederländerna.

Här på Maximum Sports hittar du allt du behöver veta titelmatchen.

Emma Stonegård vs Jorina Baars Enfusion 120 Kickboxing Viaplay Maximum Sports

Emma Stonegård från Impact Kampsportscenter har redan vunnit SM-guld tre gånger om i thaiboxning – och tog senast hem ett VM-guld med svenska landslaget på IFMA:s världsmästerskap i Muay Thai förra året.

Nu står 26-åringen från Stockholm inför sin största utmaning hittills i fightingkarriären.

Den här gången står nämligen en stor och prestigefylld proffstitel på spel, och dessutom fightas Emma Stonegård i ett för henne nytt regelverk då detta blir hennes första match i kickboxning.

Emma Stonegård utmanar mästaren Jorina Baars

Motståndaren är dessutom inte vem som helst, minst sagt. Stonegård kommer nämligen att ta sig an Jorina Baars – en av sportens mest fruktade mästare på damsidan – på toppgalan Enfusion 120 i  Alkmaar, Nederländerna på lördag 18 mars.

Jorina Baars är regerande fjäderviktsmästare och har gått betydligt fler matcher än Emma Stonegård, på allra högsta nivå.

Innan hon började fightas för Enfusion gick hon matcher i organisationer som ONE Championship, Bellator Kickboxing och Lion Fight – och hon har bland annat en vinst mot MMA-stjärnan Cris Cyborg på sitt imponerande kickboxningsrecord.

– Hon har gått många fler matcher än mig. Hon är ett stort namn, Hollands stjärna liksom med mycket erfarenhet. Hon är lång och helt rå, knäar och sparkar folk i huvudet. Men jag tror att jag är snabbare. Nu kör vi! Jag är sjukt taggad, sa Emma Stonegård i en intervju med Maximum Sports när stormatchen tillkännagavs.

PPV-stream: Här kan svenskar se Enfusion 120

Viaplay har säkrat rättigheterna för Enfusion i Nederländerna, Polen och Baltikum och sänder därmed galan begränsat till dessa regioner.

För svenska tittare gäller pay-per-view via 8tko.tv som kostar 9.99 euro, motsvarande 112 kronor.

Galan startar klockan 17.20 och huvudkortet sätter igång vid klockan 19.15.

Emma Stonegård vs Jorina Baars är co-main event och match nummer fyra i ordningen på huvudkortet. Uppskattningsvis startar matchen omkring 20.30, men vi rekommenderar att ha ögonen på sändningen tidigare då ingen exakt starttid har angetts. Fighten kan starta tidigare – eller senare – än så beroende på hur lång tid matcherna före tar.

För mer info om galan och resterande matchkort, surfa in på Enfusions officiella hemsida som du hittar här.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Emma ”Stonehard” Stonegård Abrahamsson (@emmastonegard)

Läs mer: UFC 286: Matchkort, tider, länkar & allt du behöver!

Läs också:

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.