Nyheter

En miljon dollar per match: "Han är den högst betalda brasilianska fightern i UFC"

Publicerat 24 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Debatten om fighterlöner fortsätter och kommer förmodligen aldrig ta slut. En fighter som säkerligen är nöjd med sin lön är dock den brasilianske mellanviktaren Paulo Costa som nu tjänar över en miljon dollar per match i UFC!

Detta avslöjar Costas manager Tamara Alves i en intervju med AG Fight

– Jag är säker, jag har inget tvivel om att Paulo idag är den högst betalda brasilianska atleten i organisationen, berättades Alves. 

Utöver avslöjade Alves att Costa tjänar över en miljon dollar per match under sitt nya kontrakt med UFC. I skrivande stund finns det ingen konkret information som dementerar Alves påstående. 

Då brasilianska legendarer som Anderson Silva och Jose Aldo pensionerat sig från UFC så kan uppgifterna mycket väl stämma. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Kan möta Khamzat Chimaev

I dagsläget har Costa ingen match bokad, men ett potentiellt möte med den svenske succéfightern Khamzat Chimaev har varit på tal från alla håll. Herrarna var nära på att ryka ihop på UFC Performance Institute efter en hetsig konfrontation

Khamzats team har öppnat för en match mot Costa tidigare. Utöver det har Khamzat även själv namngett Costa som en potentiell motståndare nu när han är på väg från weltervikt till mellanviktsklassen. 

Costa har berättat för brasilianska PVT att han är redo att möta Khamzat om han får tillfället. 

Läs också:

Vilka andra fighters borde tjäna en miljon dollar per match som Paulo Costa? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.