Nyheter

Förlorade mot världseliten - nu hyllas svenskan för sin insats: "Vågar utmana och riskera"

Publicerat 21 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Även om Emma Stonegård inte segrade mot Jorina Baars så är hon fortfarande en vinnare i Kampsportssveriges ögon! 

I helgen gick den svenska thaiboxningsvärldsmästaren Emma ”Stonehard” Stonegård en av sitt liv största matcher: hon gick titelmatch mot den holländska legendaren Jorina Baars – i Nederländerna. 

Matchen gick i kickboxning om titeln i organisationen Enfusion. Stonegård gick in för att försöka kamma hem segern och gjorde allt för att ta för sig i matchen.

Trots bra stunder från Stonegård så lyste Baars erfarenhet igenom. Hon träffade med stenhårda knän mot kroppen som sänkte svenskan ett flertal gånger. I den fjärde ronden klev domaren emellan efter att Stonegård sänkts flera gånger i samma rond.

Stonegård visade dock ett otroligt fighterhjärta och en kämpaglöd som få har. Hon kämpade in i det sista mot en av de bästa i världen och vann allas respekt, även om hon förlorade matchen.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Trots smärta och underläge så visar Emma sådan styrka att fortsätta”

Även om resultatet inte var det som Stonegård önskade så har hyllningarna flödat in som ett kärleksfullt sommarregn.

– Bästa Emma Stonegård, skrev UFC-stjärnan Pannie KianzadInstagram.

– Det var trevligt att träffa och dela ringen med dig Emma, skrev Baars. Hoppas ni hade en trevlig resa hem. jag åker till Sverige i slutet av maj fram till den 15 juni, nära Tingsryd, Urshult, jag kanske kan besöka dig!

Det var dock Simon Waters Ogolla, huvudtränare på Stonegårds gym IMPACT, som gav de finaste lovorden.

– [Emma Stonegård] fick ingen vinst mot [Jorina Baars] i helgen, skrev Ogolla Jag hade stora förhoppningar och trodde att Emma skulle kunna slå Jorina. Även om vi visste att Jorina är en gigant och varit det de senaste 10 åren.

– Många personer som möter de bästa brukar gå in och dela ring och bara försöka klara sig så länge som möjligt. Emma däremot kom in med starkt självförtroende och vågar utmana och riskera för att kunna vinna. Tyvärr visade sig erfarenheten skilja och Jorina visste exakt vad hon gjorde för att utnyttja Emmas luckor.
Trots smärta och underläge så visar Emma sådan styrka att fortsätta ställa sig upp och kriga tillbaka.

– Hur ont det än gör nu så kommer vi blicka tillbaka till den här matchen och se att detta var det bästa som kunde hända för Emmas utveckling.

– Emma, fortsätt våga så kommer du bli ostoppbar!

Även om Stonegård inte vann titeln så är hon långt ifrån en förlorare. Hon tog sig en an utmaning som många inte hade bröstat hon lämnade ringen med erfarenhet och respekten från alla inblandande.

Läs också:

Vem vill du se Emma Stonegård mot härnäst efter nederlaget mot Jorina Baars?

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.