Nyheter

Dumma coacher

Simon Alvhed Wolving

Publicerat mars 26, 2023

By Simon Alvhed Wolving

Gå ner i vikt under 18 år och träna med hjärnskakning, ursäkta mig ni dåliga coacher?!

Jag är ansvarig för ungdomsverksamheten på min klubb. Jag tycker det är fantastiskt kul. Jag har några kiddos nu som börjar komma upp i ålder nog att tävla i C-klass vilket är jättekul. De har latjat runt lite med brottning, grappling, Allstyle etc. genom åren men det är ändå något visst med buren.

Göra som alla andra

Eftersom tonåringar är tonåringar så hänger de runt på sociala medier (sa jag som att jag inte är 100% beroende av socmedia). De kollar upp andra i deras ålder och vikt etc. Sen kommer de till mig och beskriver att de måste gå ner i vikt för att alla andra gör det. Det är inte bara i MMA utan många av våra medlemmar krosstränar och kör kanske boxning någonstans och brottning någon annanstans. Det har hänt att någon kommer och ska tävla i brottning och säger att den coachen bett den gå ner i vikt. Glöm nu inte att vi pratar om individer i åldrar mellan 12 och 16.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Läs också:

 

Förstår ni hur hjärnskakning fungerar?

Jag stöter också på er, er är alltså ni absolut hot garbage till coacher då och då som verkar tro att hjärnskakningar är något man kan vifta bort. Jag har personer som kommer från era klubbar och har blivit knockade och ni uppmuntrat dem att gå ”bara tre rundor till”. Vad tänker ni med?

Jag har egentligen ingen snitsig hook här eller genomtänkt kontenta, jag känner bara: ni coacher som ber ungar under 18 gå ner i vikt, vad i hela fridens namn är det för fel på er? Ni som tror att man kan härda hakor och träna med hjärnskakning….är ni dumma i huvudet? Jag vet att vår bransch inte direkt utgörs av raketforskare men what the actual fu*k?!

Ta lite ansvar

Som sagt, ingen bra punchline här, det var bara mina söndagstankar. Jag kör också en sån ingen nämnd ingen glömd här, jag tänker att ni vet vilka ni är, era jäkla sopor.

Som coacher har vi ett ansvar mot våra atleter, vi har inte valet att inte vara bra. Var bättre eller sluta ni som är dåliga!

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.