Nyheter

Forne UFC-mästaren varnar Khamzat: "Snacka inte för mycket"

Publicerat 24 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Tjecken Jiri Prochazka, före detta lätt tungviktsmästare i UFC, uppskattade inte alls vad svenske Khamzat Chimaev sa om honom nyligen. 

Tidigare i veckan gästade Khamzat The MMA Hour och sade sig vara redo att möta i stort sett allt och alla i flera divisioner. En av de han namngav var Prochazka och Khamzat påstod dessutom att han spöade tjecken i sparring flera gånger när de tränade tillsammans för några år sedan.

– När han fightades i Rizin och jag fightades i Brave, inledde Khamzat. Vi tränade tillsammans på gymmet, vi sparrades, sparrades hårt. Jag slog honom många gånger. Han blev mästare, jag vet inte hur, figtherna i den divisionen kanske är riktigt dåliga. 

Det var ett djärvt uttalande; att inte enbart avslöja detaljer om sparring bakom stängda dörrar, men att även såga hela lätt tungviktsdivisionen. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Prochazka svarar Khamzat: ”Jag kommer inte ta det lätt”

Kort därefter fick Prochazka höra uttalandet och gav ett strängt svar. 

– Vad för person behöver börja prata om och om igen om fyra år gammal information? Information från gymmet, berättade Prochazka för MMA Orbit. När vi möts i buren nästa gång kommer jag visa min sanna kraft. Jag kommer inte ta det lätt längre. Snacka inte för mycket om andra. Älska dig själv mer. 

Prochazka blev UFC-mästare i lätt tungvikt efter att ha avslutat den forne mästaren Glover Teixeira via submission i den femte ronden av deras episka möte på UFC 275 förra året. 

Dessvärre hann Prochazka aldrig försvara titeln innan han drog på sig en allvarlig axelskada. Han lämnade ifrån sig titeln för att inte uppehålla divisionen och sedan dess har Jamahal Hill hunnit bli ny, regerande lätt tungviktsmästare. 

Det är ännu inte klart när Prochazka återvänder och hittills har Khamzat aldrig tävlat i lätt tungvikt. Det återstår att se om deras vägar korsas i UFC. 

Läs också:

Tror du att Jiri Prochzka och Khamzat Chimaev kommer mötas i UFC? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.