Nyheter

Khamzat går loss på Colby Covington: "Han ljuger, han vill inte fightas!"

Publicerat 20 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Svenske Khamzat Chimaev hade ett och annat att säga om den kontroversiella antagonisten Colby Covington. 

Foto: Stev Bonhage

Om du frågar Khamzat ”Borz” Chimaev (12-0) så har Colby ”Chaos” Covington (17-3) undvikit en match mot succésvensken ett flertal gånger.

Covington närvarade i London under UFC 286 där Leon Edwards försvarade sin titel mot Kamaru Usman. Under samtal med media tog Covington tillfället i akt att totalsåga Khamzat. 

– Jag vill aldrig höra hans namn igen, sade Covington. Den jäveln med hundansikte. ”Cumshot”. Han sa allt möjligt om mig i media. Han fick divisionens enklaste match i form av Nate Diaz och han misslyckades ändå med invägningen. Han missar vikten grovt och skrattar bort det som om det vore ett jävla skämt. Han är ett jävla skämt. Han är dålig på att fightas, han är oprofessionell.

Det var hårda men väntade ord från Covington, som anammat en antagonistroll i UFC och gör allt han kan för att såga sina konkurrenter.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Försökte möta Covington fyra gånger

Khamzat såg videon från presskonferensen och kunde, via vår systersida Frontkick.Online, ge ett utförligt svar.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av FRONTKICK.ONLINE 📲 (@frontkick.online)

– Så många lögner! Colby ljuger, han vill inte fightas, sade Khamzat. Jag svär med allt jag har, jag svär på gud. Jag har accepterat ,matchen fyra gånger… alla muslimer förstår jag har svurit på koranen jag har blivit tillfrågad fyra gånger och jag sa ”ja” varje gång. Jag har konversationer med Sean Shelby jag kan visa, där de frågat om match. Det har aldrig hänt. Du kan ljuga på presskonferensen de gör som en show, jag kan inte ljuga sådär, jag är den jag är och de gillar inte vem jag är. Men den killen leker för mycket. När jag såg honom på UFC Performance Institute så vände han sig om och gick därifrån. Nu ve ni att jag kommer flytta upp och möta andra killar, vill han mötas så får han flytta upp också.

Khamzat är dock på väg upp till mellanviktsdivisionen – en viktklass som Covington är för liten för. Således verkar en match mellan de extremt osannolik.

Vad som kan vänta Khamzat är dock ett möte med en annan bitter rival: Paulo Costa. De höll på att ryka ihop på UFC Performance Institute i Las Vegas förra året och sedan dess har bägge uttalat en önskan om att mötas.

Det är dock ännu inte klart när Khamzats nästa match blir, men en sak verkar säker: han var mer än villig att möta Covington.

Läs också:

Tror du att Khamzat Chimaev och Colby Covington någonsin möts i oktagonen?

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.