Nyheter

Lämnar Justin Gaethje UFC om Conor McGregor får en titelchans? "Förmodligen"

Publicerat 31 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Det har ryktats att den återvändande superstjärnan Conor McGregor kan få en titelchans i lättvikt om han besegrar Micahel Chandler i weltervikt – något som får den topprankade lättviktaren Justin Gaethje att rasa. 

Med tanke på McGregors popularitet har många spelkulerat att en enstaka seger över Chandler kan räcka för att McGregor så få titelchans mot den regerande lättviktsmästaren Islam Makhachev. 

Det var i en intervju med ESPN:s Brett Okamoto som Gaethje talade om möjligheten och vad det hade inneburit för resten av hans tid i UFC. 

– Hade jag lagt av om Conor vann och han fick en titelchans? Förmodligen, saed Gaethje. Det är hur sårad jag hade varit av handlingarna från företaget jag representerar. Med det är ur min kontroll. jag hoppas bara verkligen att det inte händer. 

– Vi kan föreställa oss massor med grejer, men det finns en chans att det händer, och jag hade varit förkrossat, utan tvekan. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Har sökt returmatch mot Dustin Poirier

McGregor kommer att coacha nästa säsong av The Ultimate Fighter mot Chandler, de kommer sedan att mötas vid ett ännu obestämt datum senare i år. 

Gaethje kommer senast från en vinst via domslut över Rafael Fiziev vilket säkrade en välbehövd återkomst till vinstkolumnen. 

I dagsläget är Gaethjes nästa match inte klar, men han har visat intresse för en returmatch mot Dustin Poirier

Gaethje och Poirier möttes i ett oförglömligt krig i april 2018. Gaethje tog en tidig ledning men blev hårt träffad av Poirier i den fjärde ronden och matchen stoppades. 

Många fans har talat om ett potentiellt återseende mellan Gaethje och Poirier sedan dess, men inget har materialiserats. 

Läs också:

Tror du att Conor McGregor kan få nästa titelchans i lättvikt och att Justin Gaethje lämnar UFC som resultat? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.