Nyheter

Supertalangen Nermin Mehmedagic inför återkomsten: "Redo att ge allt för detta"

Publicerat 29 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

På lördag återvänder äntligen Nermin Mehmedagic för sin nästa, framemotsedda match!

Foto: Chris Önnerby

Nermin Mehmedagic. Foto: Chris Önnerby

Zone Pro League (ZPL) 5 går av stapeln nu på lördag den första april på Trädgår’n i Göteborg. Det är ett spännande matchkort med flera intressanta möten, en av de mest actionspäckade matchningarna är den mellan hemmafavoriten Nermin Mehmedagic (1-0) och Örebro Fight Gyms Ilaz Zabelaj (0-3).

Förra året gjorde Mehmedagic proffsdebut mot Tobias Bohlin i en match som var en riktig rökare och satte de höga förväntningarna inför drabbningen med Zabelaj. 

Matchen började som en mardröm. Göteborgaren blev sänkt och såg ut att vara på väg att bli avslutad, men Mehmedagic vände, fick topposition och ströp ut sin motståndare. Talangen från Fighter Centre fick både en vinst samt viktiga lärdomar från sin debut. 

– Jag fick mycket erfarenhet från den matchen, berättar Mehmedagic i intervju med Maximum Sports. Jag hade inte tävlat på mer än ett år och hade opererat korsbandet innan det, så jag satte upp som mål att gå proffsdebut inom ett år efter operationen för att pusha mig själv. Matchen i sig gick inte riktigt som tänkt, men man måste kunna anpassa sig och ta sig igenom motgångar.

Efter den storslagna proffsdebuten var Mehmedagic tänkt att återvända mot den hajpade norrmannen Harda Karim på ZPL 4. 

Under fight week tvingades dock Karim lämna återbud och Mehmedagic lämnades utan motståndare med ett par dagar kvar till galan. 

– Min förra motståndare drog sig ur några dagar innan matchen. Jag lade ett fullt fight camp där utan att i slutändan få tävla. Det var riktigt segt, men också en erfarenhet. Det gör ju nu att jag har längtat ännu mer efter att köra igen.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Dyker upp i mitt livs bästa form”

Nu väntar istället en fighter som aldrig lär dra sig ut i form av Zabelaj. De med kännedom om Zabelajs fightingstil och talang vet att hans matchfacit inte är representativt för vad han kan åstadkomma. 

Zabelaj har mött toppmotstånd som Amir Malekpour och Jonny Touma. Han har inlett varje proffsmatch i ett rasande tempo och Mehmedagic ser inte förbi sin motståndare.

– Jag upplever att han är en komplett fighter och att han är bra överallt. Jag tänker inte så mycket på hans record. Han har tre matcher som proffs och det är bra erfarenhet.

Efter att ha lämnats utan match på ZPL 4 siktar nu Mehmedagic på att hålla en hög aktivitet år 2023. 

– Jag hoppas på att köra 2-3 matcher i år. Min ambition är att vara aktiv och ta igen lite förlorad tid.

Mehmedagics debut var en rökare från start till slut och prognosen inför drabbningen med Zabelaj talar för våldsam underhållning. 

Det är mer eller mindre vad Mehemdagic både förväntar sig och utlovar. 

– [Fansen kan förvänta sig] en bra match, högt tempo. De kan förvänta sig att jag dyker upp i mitt livs bästa form och att jag är redo att ge allt för detta.

Läs också:

Hur slutar Nermin Mehmedagic vs Ilaz Zabelaj? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.