Nyheter

Stora framgångar för boxningslandslaget -
Elwin Belezika tar guld!

Publicerat mars 5, 2023

By Philip Dersén

I helgen avslutades turneringen Danas Pozniakas i Litauen. Svenska juniorlandslaget var på plats med 4 boxare. Bäst gick det för Hammarbys Elwin Belezika som försvarade sitt guld från förra året. 

Elwin Belezika

Åkte ner med 4 boxare 

Förra veckan var det seniorboxarna som var och boxades om framgångar nere i Bulgarien. Den här helgen var det dags för juniorlandslaget att åka till Litauen efter ett litet uppehåll. Boxningsförbundet valde att skicka iväg 4 boxare för att vinna medaljer. Truppen som bestod av Elwin Belezika (Hammarby), Nick Zulawinski (Höllvikens BK), Noradiin Dhoore (Hisingens BK) och Ammar Smesem (Hisingens BK). 

Det största medaljhoppet

Störst medaljhopp på förhand riktades mot tungviktaren Belezikas håll. Hammarbytalangen har radat upp framgångar så som bronsmedalj på EM och flera turneringssegrar. Så sent som förra året var det Belezika som tog hem guldmedaljen nere i Litauen. 

Läs också:

 

Belezika tog ännu ett guld 

Efter en direktkvalificering till semifinal besegrade Belezika Lettland på poäng. I finalen väntade Georgien och det var en match som han kontrollerade från början till slut. När matchen bröts i den tredje ronden stod det klart att Belezika lyckades försvara sin titel från förra året. 

När vi kort efter segern nådde Elwin Belezika för en kommentar, var det tydligt att han kände sig nöjd över slutsegern. 

-Det är alltid skönt att kamma hem guldet till Sverige. Jag var inte nöjd med min första match, då jag kände att jag inte fick ut min boxning till max. Så med andra matchen var jag inställd på att bara köra min boxning från start till slut. 

På frågan om vad som väntar härnäst för tungviktaren var det en speciell turnering som han siktar mot. 

-Nu blickar vi framåt mot en tävling i Montenegro samt EM i april!

Bakom guldmedaljen lyckades det svenska laget ta två ytterligare medaljer. Nick Zulawinski knep ett brons i 57-kilosklassen samtidigt som Ammar Smesem tog sig till finalen i 80-kilosklassen där han till slut fick nöja sig med en silverpeng. 

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.