Nyheter

Svenske Badou Jack om match mot Canelo: "Öppen för förslag"

Publicerat 7 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Efter att ha vunnit titeln i cruiservikt är svenske Badou Jack redo för de största möjliga matcherna, inklusive ett möte med den livs levande legendaren Canelo Alvarez!

Det var mot slutet av förra månaden som den svenske succéboxaren Badou Jack utmanade Ilunga Makabu om cruiservikttiteln i WBC. 

Trots att många ifrågasatte 39-årige Jacks chanser så briljerade han och bjöd på en av sina bästa prestationer någonsin. Jack sänkte Makabu flera gånger och avslutade via knockout i den tolfte ronden

I samband med seger kunde svensken stoltsera med att ha vunnit tre titlar i tre olika viktklasser – en minst sagt enastående bedrift. 

De som trodde att Jack var för liten för viktklassen eller för gammal för att hänga med de bästa fick snabbt äta sina ord. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Är ute efter ”money fights”

Nu med en storslagen seger i ryggen är Jack redo för att tjäna de riktiga stålarna och hoppas på att få några av de största namnen inom boxning. 

– Jag har mött alla de tuffaste boxarna i världen. Nu vill vi ha det största namnet och den största ”money fighten”. Vi har många alternativ och efter semestern ska jag fundera över nästa steg.

– Inte direkt, svarade Jack för SVT Sport gällande potentiella motståndare. Men det har varit snack om att möta Sergey Kovalev. ”Canelo” är lite mindre än mig så jag tror inte att vi möts, men jag är öppen för alla förslag, fortsätter Badou Jack. 

– Jag går absolut inte ner igen, men WBC har en ny viktklass  så kanske den. I tungvikten är de lite för stora och långa för mig.

Jack har nu en sex matcher lång vinstsvit där han har avslutat fyra av sina motståndare. 

Den svenske Karate Combat-fightern och influencern Samuel Ericsson blev nyligen bokad för en kändisboxningsmatch i KSI:s organisation Misfits Boxing.

Uppenbarligen finns det stora pengar att tjäna i dessa starkt publicerade om omskrivna matcherna med anspelning på spektakel. Om någon svensk boxare har gjort sig förtjänt till sådana stormatcher så är det utan tvekan Jack. 

Läs också:

Vill du se Badou Jack mot Canelo Alvarez eller Sergey Kovalev?

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.