Nyheter

UFC 286: Leon Edwards gör det - försvarar titeln mot Kamaru Usman!

Publicerat 18 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Rivalerna Leon ”Rocky” Edwards och Kamaru ”The Nigerian Nightmare” Usman möttes en trilogimatch i huvudmatchen på UFC 286 i London i natt. 

Edwards försvarade titeln i sitt hemland i England efter att ha knockat Usman för att vinna titeln förra året. 

Matchen var relativt jämn inledningsvis men Edwards fightades bra på utsidan och träffade sedan med två hårda sparkar mot kroppen. Edwards fortsatte träffa med fina sparkar från utsidan i den andra ronden och såg ut att skaka sin motståndare. Usman fick sedan framgång med en hård höger följt av starka positioner mot buren. 

Usman fick en nedtagning tidigt i den andra ronden och började träffa med slag, Edwards tog sig upp men greppade buren två gånger. Domaren Herb Dean tog ett poäng och matchen fortsatte. Edwards träffade med bra sparkar och ett hårt knä på utsidan men Usman besvarade med hårda slag och gick på nedtagning, men försöket blev resultatslöst. 

Den fjärde ronden var jämn men Edwards började träffa med sparkar och jabbar fram till att Usman dök på en nedtagning. De separerades och Edwards fortsatte skruva upp tempot med sin striking men Usman pressade framåt intensivt. 

Edwards träffade med en blixtsnabb hög spark tidigt i den femte ronden men Usman klarade slaget. Därefter fick Edwards in en serie av hårda slag och knän som såg ut att skaka Usman, som sökte nedtagning men utan att få det. Edwards fortsatte träffa med slag och sparkar p utsidan och undvek Usmans nedtagningsförsök. 

Efter full tid segrade Edwards via majoritetsdomslut (48-46, 48-46, 47-47).

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

En av årets största skrällar 

Usman och Edwards möttes först i december 2015, då vann ”The Nigerian Nightmare” via domslut. 

Trots att Edwards hade en imponerande vinstsvit inför det andra mötet så var han stor underdog – något som återspeglades under majoriteten av matchen. Usman dominerade alla ronder förutom den första och var på väg mot en säker seger via domslut. 

Efter att ha motiverats av sin hörna inför den femte och sista ronden hittade Edwards tillfället för en perfekt hög spark som brutalt knockade Usman. Edwards chockade världen och blev ny welterviktsmästare. 

Läs också:

Leon Edwards Kamaru Usman UFC 286

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.