Nyheter

Zebaztian Kadestam om Roberto Soldic: "Slår huvudet av honom, tar den hajpen"

Publicerat 29 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den femte maj kommer den svenske forne ONE-mästaren Zebaztian ”The Bandit” Kadestam (14-7) att ställas inför sitt livs största match när han möter kroaten Roberto ”Robocop” Soldic (20-3) – före detta dubbelmästare i KSW. 

Kadestams resa till ONE-buren har varit minst sagt händelserik. Han hade en tuff uppväxt, hamnade på fel spår i livet och umgicks med fel personer. 

Det ledde till att han hamnade på ungdomshem flera gånger – något som indirekt skulle visa sig vara hans räddning. Kampsportslektioner hölls på ungdomshemmen och Kadestam fastnade snabbt. 

När hans ögon hade öppnats för kampsport satsade han allt på att lyckas som fighter. 

– Jag höll på med en massa skit, åkte in och ut från ungdomshem och såg att den här vägen fortsätter hitåt, berättar Kadestam för Maximum Sports. Sedan såg jag att UFC började bli stort och så tänkte jag att om jag skulle lyckas med något så kan det här vara vägen. Fuck it vi kör all in.

Kadestam flyttade från Uppsala till Stockholm och började träna på Pancrase Gym under den svenske MMA-legendaren Omar Bouiche

Under sin tid på ungdomshem hade Kadestam kommit i kontakt med Claes Beverlöv, som flyttade till Thailand för att satsa på fighting efter att ha kommit ut. I Asien började Kadestam snabbt tävla i både thaiboxning och MMA.

Så småningom signade Kadestam med ONE där han har haft en händelserik karriär med höga toppar och djupa dalar, där han vunnit titeln, förlorat den, hamnat i en förlustsvacka och sedan byggt på en ny vinstsvit. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Förhoppningsvis kommer han inte brottas” 

Nu med två raka segrar via knockout i den första ronden är Kadestam mer än redo för att ta sig an Soldic – en av Europas utan tvekan mest hajpade fighters. 

– Han är duktig boxare, gillar att pressa mycket, många vinster på knockout, säger Zebaztian Kadestam om Roberto Soldic. Förhoppningsvis kommer han inte brottas så har vi en riktigt rolig match.

Kadestam ser enbart fördelar med att möta en fighter med så höga förväntningar på sig. 

– Han var ju en av de mest hajpade eller eftertraktade fria agenterna när han slutade i KSW. Så det är det, han har mycket hajp kring sig, så jag ska slå huvudet av honom, ta den hajpen.

Även om Kadestam mötte Ben Askren i sin andra match i ONE så ser svensken den kommande matchen som större. Även om en titel inte står på spel så är det en uppseendeväckande match som hela MMA-världen vill se. 

– Det är den bästa matchen jag har fått i ONE hittills. Om man kollar på namn så kanske Ben Askren [skulle vara bäst], men det här är större. Ben Askren var bara en duktig brottare och grappler liksom, Soldic är ändå all-round.

I ett överraskande drag så öppnade Kadestam upp om att inte vara helt nöjd med sitt nuvarande kontrakt med ONE. 

Utan att gå in på detaljer så ser ”The Bandit” sig inte fortsätta tävla i den asiatiska stororganisationen såvida de inte ändrar de nuvarande villkoren och förbättrar hans kontrakt. 

– När jag vinner mot honom då har vi lite medgång och det kommer öppna upp en hel del. Jag har två matcher kvar på mitt kontrakt. Fortsätter det som det varit så kommer jag inte att signa med ONE igen. Då går vi vidare, tar den här, en till, sedan går vi vidare och kollar på vad mer som finns, om de inte vill spela boll. 

Om Kadestam slår Soldic kommer han utan tvekan att ha mycket mer förhandlingskraft och hans aktier som fighter kommer skjuta genom skyarna. 

Det återstår att se om Kadestam kan säkra den mest imponerande segern i en redan häpnadsväckande och våldsam karriär. 

Läs också:

Hur går det för Zebaztian Kadestam mot Roberto Soldic? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.