Nyheter

Andreas Gustafsson tillbaka i stororganisationen - går match mot Joilton Lutterbach om två veckor!

Publicerat 10 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Den svenske bjässen Anderas Gustafsson kommer hålla sig sysselsatt i år då han ställs mot Joilton Lutterbach – trots att han redan har en annan match inplanerad! 

Foto: Tomasz Piwinski

Efter att ha fått en match inställd i KSW är nu Andreas ”Bane” Gustafsson (8-1) redo för en snabb återkomst mot tysk-brasilianaren Joilton Lutterback (37-10) på Brave CF 70. 

Matchen äger rum i Sloveniens huvudstad Ljubljana på söndag den 23 april. Det var brave CF själva som annonserade matchen via sociala medier. Mötet kommer att gå i welterviktsklassen och agerar delad huvudmatch på galan. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Möter flerfaldig mästare

Gustafsson har en bakgrund i brottning, har representerat det svenska MMA-landslaget framgångsrikt och var en av de hetaste svenska talangerna när han började rada upp segrar som proffs i början av 2019. 

Efter en kontroversiell förlust på delat domslut i KSW återvände ”Bane” i huvudmatchen på Fight Club Rush (FCR) 14 där han besegrade polske Łukasz Dziudzia via TKO i den andra ronden. Gustafsson har sedan dess följt upp med ytterligare en TKO-vinst, över tjecken David Hosek i KSW. 

Gustafsson är även inbokad för en match mot en hittills oannonserad motståndare på FCR 16 den tredje juni. 

Lutterbach är en skicklig kickboxare och har vunnit MMA-titlar i FEN och X-Force MMA. Han har även slagit den forne UFC-fightern Craig White i Cage Warriors, gick två matcher i PFL och kommer från ter raka segrar – två i Brave. 

Läs också:

Hur går det för Andreas Gustafsson mot Joilton Lutterbach? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.