Nyheter

Anthony Joshua vinner i återkomsten - Utbröt nästan slagsmål i ringen

Publicerat april 2, 2023

By Philip Dersén

I vad som var Anthony Joshuas återkomst till boxningsringen efter de dubbla förlusterna mot Oleksandr Usyk, ställdes britten mot Jermaine Franklin. Efter 12 ronder på 02 Arena var det Joshua som avgick med segern. Men allt var nära att urarta till ett stort slagsmål efter sista ronden. 

Anthony Joshua

Tillbaka där allt började

För snart 10 år sedan gick Anthony Joshua sin första match som proffsboxare på 02 Arena i London. Ikväll var tungviktsstjärnan tillbaka på samma arena för första gången sedan 2016. Inför cirka 20 000 åskådare ställdes den förre detta världsmästaren mot amerikanen Jermaine Franklin

Joshua var klart bättre

Efter en lång väntan och många förmatcher var det strax efter 23 på lördagskvällen som boxarna tog sig in mot ringen för galans main-event. Redan från starten var det Anthony Joshua som tog tag i taktpinnen och han var tydligt bättre i matchens första hälft. Därefter hade amerikanen Franklin några ronder som såg desto bättre ut, då han för första gången lyckades ta sig igenom brittens långa jabbar. 

Efter 12 långa ronder var det dock inget snack. Samtliga poängdomare hade Joshua som klar vinnare och därmed tog han sin 25:e seger som proffs. Han var klart bättre sett till matchens alla ronder. 

Tumult i ringen

Efter matchen var dock det närmast skandalartade scener som utspelade sig i ringen. Både Joshua och Franklin var märkbart frustrerade under matchens gång och utbytte ordväxlingar efter de flesta ronderna. Men så fort det tolfte ronden var avslutad, hamnade de båda boxarna i handgemäng. Det var först när funktionärer och team-medlemmar kom emellan som de båda boxarna separerades till sina respektive hörnor.  

Läs också:

 

Vill möta Tyson Fury

Efter matchen var det en lättad vinnare som talade till publiken. Trots de kaotiska scenerna efter matchen, valde Joshua att visa respekt till Franklin i intervjun. Avslutningsvis riktade han en utmaning mot rivalen Tyson Fury som innehar WBC-bältet. Boxarnas promotorer har förhandlat vid flera tillfällen tidigare, men aldrig lyckats få till det brittiska tungviktsmötet. 

Ett starkt underkort

På underkortet var det sprängyfyllt av lovande brittiska boxare. Legendaren Ricky Hattons son Campbell Hatton gick ytterligare en match och bjöd på ett klockrent kroppsslag som gav honom segern via knockout redan i första ronden. 

I matchens delade huvudmatch var det brittiska tungviktsbältet som stod på spel när mästaren Fabio Wardley lyckades försvara titeln mot Michael Polite Coffie

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.