Nyheter

Anthony Yigit avslutad i USA!

Publicerat april 9, 2023

By Philip Dersén

Det var under natten till söndagen som Anthony Yigit äntrade ringen mot obesegrade talangen Keyshawn Davis. Precis som bettingbolagen förutspått, var det den unge amerikanen som avgick med segern. 

Yigit
Bild: Christina Nilsson och Top Rank

Förlorade via TKO i nionde ronden

Efter matchens inledande ronder var det Keyshawn Davis som tog över allt mer. Med en imponerande variation i sin boxning visade han sig vara någon nivå över den forne EM-mästaren Anthony Yigit. I slutet av den åttonde ronden sänkte Davis svensken med ett kroppsslag, men Yigit överlevde till rondvilan. Därefter gick allting snabbt och efter en kraftfull anstormning där Davis lyckades överösa Yigit med tunga slag, valde domaren att stoppa matchen. Stoppet kom bara 21 sekunder in i den nionde ronden och det var tydligt att Yigit fortfarande var vid fullt medvetande och lyckades försvara sig. 

Bara någon timme efter matchen kom Anthony Yigit med lugnande besked till de svenska fansen via sina sociala medier. 

– Jag må se mörbultad ut, men jag mår så bra! Jag känner att jag lever! Det gick inte denna gång, men en mästare är någon som misslyckas fler gånger än andra försöker. Ni kommer se mig i ringen snart igen!

Nu är planen att Anthony Yigit ska återvända till ringen om lite mer än en månad. Det är på Armand Krajncs gala i Malmö den 27:e maj som Yigit är planerad att gå sin nästa match. 

Läs också:

 

Favoriterna höll för trycket

Under galans huvudmatch lyckades amerikanska storsjärnan Shakur Stevenson segra mot japanen Shuichiro Yoshino. Matchen avslutades via TKO i den sjätte ronden. 

Tungviktstalangen Jared Anderson lyckades även han hålla sig obesegrad då han besegrade George Arias via ett stopp på väg in till matchens fjärde rond. 

 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.