Nyheter

Unge talangen Baysangur Makaev tillbaka i FCR - möter spanske The Bashford!

Publicerat 16 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu är Baysangur Makaev tillbaka för ett möte med den gästande spanjoren Theo Bashford! 

Foto: FCR MMA/ Daniel Schälander, Instagram

Den tredje juni går Fight Club Rush 16 av stapeln på Västerås Arena och nu har nästa match annonserats: ett lättviktsmöte mellan Allstars Baysangur Makaev (1-1) och den lovande spanjoren Theo Alvaro Bashford (2-0).

Makaev har fostrats bland den berömda Wolf Pack-gruppen på Allstars. I A-klass-MMA har han slagit Jakob Valegren via domslut men han blev brutalt knockad i sin proffsdebut mot Samuel Bark – en förlust som har åldrats otroligt bra. 

Ett år efter sin proffsdebut återvände Makaev på FCR 14 för ett möte med den polske strikern Pawel Szumlas. Det blev en ensidig historia då Makaev briljerade med att ta ned sin motståndare och lät slagen regna tills TKO-vinsten var säkrad. 

Bashford är lagkamrat till ”Den Spanske Matadoren” Hecher Sosa – som har tagit FCR med storm. Bashbord är en skicklig striker som har vunnit match i Road to ONE Championship men som även börjat tävla och vinna i flera grapplingtävlingar. 

Efter att ha kammat hem ett silver i de spanska mästerskapen 2019 gjorde Bashford inte sin proffsdebut förrän två år senare. Som proffs har han hittills radat upp två raka segrar på avslut. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

 

Huvudmatchen för FCR 16 har hittills inte annonserats men publikfavoriten Nabbe Malki är klar för att möta strikern Ebrima Faal på huvudkortet. Dessutom förväntas mer än en titelmatch att äga rum. 

Fight Club Rush 16: Tillfälligt matchkort

  • Weltervikt: Andreas Gustafsson vs. TBA
  • Weltervikt: Nabbe Malki vs. Ebrima Faal
  • Bantamvikt (A-klass) Liam Pitts vs. Enes Ahmemulic
  • Flugvikt: Zoran Milic vs. Rohulla Yousofi
  • Fjädervikt: Raymond Johansson vs. Dimitris Dimitriadis 

Läs mer

Vem vinner: Baysangur Makaev eller Theo Bashford? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.