Nyheter

Dana White extremt kritiskt mot Arnold Allen och hans hörna: "Många misstag"

Publicerat 17 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Arnold Allen hade kunnat besegra Max Holloway i helgen om han hade lagt in en högre växel tidigare – åtminstone om du frågar UFC-chefen Dana White

Det var i huvudmatchen på UFC on ESPN 44 som Allen fick sitt livs störta match mot den forne fjäderviktsmästaren Holloway. Som numera känt kammade Holloway hem en bekväm seger på domslut men enligt White så svek Allens hörna sin fighter genom att inte komma igång tidigare. 

– Jag är inte en man i hörnan eller en coach men ja, jag tycker att de borde ha känt en brådskande känsla tidigare. Men jag var inte i hörnan, sade Dana White om Arnold Allen och hans hörna på presskonferensen efter UFC on ESPN 44. 

– Det är mycket press för en kille. Jag tycker han hanterade det bra. Uppenbarligen har han talangen. Han gick fem ronder med Max Holloway, en av de bästa någonsin. Jag tycker bara han kom igång för sent. Men jag var inte i hans hörna. 

– Jag tycker det begicks många misstag i hans hörna i natt, lade White till. 

Allen vann den sista ronden hos alla tre poängdomare men uppenbarligen gjorde han inte nog under de tidigare ronderna. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Tio matcher lång vinstsvit bruten 

Inför UFC on ESPN 44 hade Allen hela tio raka vinster i UFC. Britten hade segrar över fighters som Sodiq Yusuff, Dan Hooker och Calvin Kattar. Nu har dock Allen blivit tilldelad sin första förlust sedan sommaren 2014. 

Trots nederlaget spås 29-årige Allen fortfarande en ljus framtid och han förväntas gå långt. 

Holloway kunde å andra sidan återvända till vinstkolumnen med en välbehövd seger och har nu vinster i ter utav sina fyra senaste matcher. Holloways enda förluster i fjädervikt de senaste åtta åren har varit mot den regerande mästaren Alex Volkanovski

Läs mer

Håller du med Dana White om Arnold Allen och hans hörna? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.