Nyheter

Gervonta Davis knockar Ryan Garcia!

Publicerat april 23, 2023

By Philip Dersén

Inatt var det en stormatch på amerikansk mark. När världsmästaren Gervonta Davis ställdes mot talangen Ryan Garcia, var det för en PPV-gala på T-Mobile Arena i Las Vegas. Allt slutade med en klockren knockout. 

Gervonta Davis

En jämn inledning

Det här var en match som byggts upp under en lång tid med presskonferenser och ont blod mellan de båda boxarna. När de väl kom in i ringen var det därför med stora förhandsförväntningar. Ryan Garcia som innehade räckviddsfördelen var också han som styrde matchens första rond. Han lyckades pressa Gervonta Davis rejält under matchens andra rond, men blev chockad i slutet av ronden. Davis som bara slog ett fåtal slag under ronden, lyckades sänka Garcia med en klockren kontring. 

Klockren knockout

Därefter var det en relativt jämn match där båda boxarna hade dominanta stunder. Davis som gick in till matchen med klart mer erfarenhet av VM-matcher, satsade en hel del mot kroppen på sin motståndare. Det var en strategi som visade sig vara en god investering. I matchens sjunde rond fick han in matchens bästa träff när han sänkte Garcia med ett kroppsslag. Garcia lyckades inte komma upp på benen tillräckligt snabbt, vilket ledde till att Davis tilldelades vinsten via knockout. 

Läs också:

 

Fullständiga resultat från galan:

David Morrell besegrar Yamaguchi Falcao via knocokout i första ronden. 

Bektemir Melikuziev besegrar Gabriel Rosado via enhälligt domslut. 

Elija Garcia besegrar Kevin Zambrano via enhälligt domslut.

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.