Nyheter

Svenske världsmästaren Irman Smajic föreslår tungviktsturnering: "Hör massa snack"

Publicerat 28 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Tungviktsscenen är mer färgstark och spännande än någonsin vad gäller svensk MMA. Rivaliteten mellan Nermin Hajdarpasic och Zvonimir Kralj håller på att koka över och det har dragit till sig ögon från andra potentiella konkurrenter. Nu föreslår den svenske tvåfaldige MMA-världsmästaren Irman ”The Peoples Champ” Smajic (3-1) en tungviktsturnering.

Smajic tog till sociala medier under gårdagen för att framföra sitt förslag och taggade tre andra fighters i inlägget: Zvonimir Kralj (7-5), Nermin Hajdarpasic (4-1-1) och Robin Larsson (0-0).

 

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av irmansmajic (@irmansmajic)

Det hela började i samband med en intervju Hajdarpasic gjorde med Maximum Sports inför sin förra match i Oktagon. Han konstaterade sig som kungen av svensk tungvikt – något som Kralj såg som en utmaning.

Nu har Sveriges tungviktare börjat resa sig från dvala och scenen hettar till.

Läs mer: Svensk tungvikt är hetare än någonsin – här är alla proffs!

FCR-promotorn visar intresse

I samband med med Smajics inlägg tog de andra tungviktarna tillfället i akt för att vissa öppenhet för en potentiell turnering.

– Du vet att jag är game, skrev Larsson på instagram.

Jörgen Hamberg, matchmaker för Fight Club Rush, visade också intresse för att sätta ihop någon slags tungviktsturnering.

– Klart vi skall se vad vi kan göra för herrn, skriver Hamberg på Facebook.

Hittills är Hajdarpasic och Smajic de enda som redan har mötts utav de fyra taggade i inlägget. De rök i hop under den delade huvudmatchen på FCR 10 – den största hatmatchen i modern svensk MMA.

Smajic inledde starkast, men Hajdarpasic tog över och vann så småningom via TKO i den tredje ronden.

Det återstår att se om FCR eller någon annan MMA-organisation kan sätta ihop en turnering för att kröna Sveriges tungviktskung.

Läs mer

Håller du med Irman Smajic – är det dags att starta en svensk tungviktsturnering?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.