Nyheter

Jorge Masvidal chockar fansen med uttalande inför ödesmatchen på UFC 287

Publicerat 4 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC:s BMF-mästare Jorge ”Gambred” Masvidal återvänder i den delade huvudmatchen på UFC 287 mot den forne titelutmanaren och topp 5-rankade Gilbert Burns. Det är en match som kan bli Masvidals sista. 

I UFC:s Countdownvideo inför UFC 287 berättade Masvidal, 38, att han kan lägga handskarna på hyllan och gå i pension om han förlorar mot Burns.

– Detta kan bli den sista, sade Jorge Masvidal inför UFC 287. Om jag förlorar, så kommer jag mer eller mindre lägga av. Men en vinst mot Gilbert betyder att saker går i rätt riktning. Så jag kastar tärningen och gör allt rätt, jag vill ta allt. En titel, eller många titlar. 

Burns har vunnit två utav sina tre senaste matcher och kommer från en fin submissionvinst över Neil Magny. Han är oddsfavorit och med all rätt, vilket sätter en grym ton kring matchen med tanke på Masvidals uttalande.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Är inne på tung förlustsvit

Det fanns nog ingen fighter som hade ett bättre 2019 ön Masvidal. Först knockade han Darren Till i London, sedan bjöd han på en av historiens galnaste knockouter när han träffade med ett flygande knä mot Ben Askren drygt fem sekunder in i den första ronden. 

Efter det gick han huvudmatch på UFC 244 mot Nate Diaz om UFC:s första och hittills enda BMF-bälte. Masvidal vann via TKO på grund av ett sår i något av en antiklimax, men dominerade matchen fram tills dess. 

Därefter förlorade han två raka matcher mot den forne welterviktsmästaren Kamaru Usman. Sedan blev han dominerad av ärkerivalen Colby Covington

En fjärde förlust på raken hade varit förödande för Masvidal. 

Läs också:

Tror du att Jorge Masvidal går i pension efter UFC 287? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.