Nyheter

Ivana Siric Petrovic försvarar titeln i Ares FC 14 - vädjar till Dana White om UFC-kontrakt!

Publicerat april 7, 2023

By Sofia Gembel Kjellberg

Ivana Siric Petrovic vann kvällens titelmatch i fjärde ronden vilket innebär att Ivana Siric Petrovic är fortsatt obesegrad flugviktare och lyckades behålla titeln i Ares Fighting Championship. 

Ivana Siric Petrovic och Ewelina Woźniak skulle mött varandra redan i Ares FC 11. Tyvärr blev den matchen inställd på grund av att Woźniak var skadad. Men ikväll fick vi äntligen se en spännande och hård match som resulterade i vinst för Ivana Siric Petrovic.

Damerna var jämnt matchade och ingen fighter drog ifrån allt för tydligt inledningsvis. Wozniak började något starkare men norskan satte en hård press och var den fightern som var mer effektiv med sin grappling. 

Sakta men säkert började Siric Petrovic ta över, fick ner motståndaren till mattan och träffade med hårda slag. Wozniak klarade sig till den fjärde ronden men väl där fick Siric Petrovic en tidig nedtagning och fick slagen att hagla. Wozniak gav upp sin rygg, Siric Petrovic kopplade en rear naked choke och avslutade matchen. 

Siric Petrovic har nu ett perfekt matchfacit på 6-0 och gjorde sin önskan om att a sig till UFC tydlig i intervjun efter matchen. 

– Dana White, vad väntar du på, jag är här, sa Siric Petrovic efter galan. 

Första titelförsvaret

Under gårdagens invägning stod vågen på exakta 56.7 kg för både Siric Petrovic och Woźniak. Vilket även betyder att de båda var inom rätt vikt inför kvällens match.

MMA är fortfarande olagligt i Norge, men det stoppar inte den norska MMA-stjärnan Ivana Siric Petrovic att ställa upp i galor utomlands.
Ares Fighting Championship är en av de största MMA-galorna i Frankrike, och ikväll ägde Ares FC 14 rum i Paris där Ivana Siric Petrovic mötte den polska fightern Ewelina Woźniak “The mad Queen”.
Siric Petrovic är den första kvinnliga mästaren i flugvikt i Ares Fighting Championship, och det är inte mycket mer än ett år sedan som hon gjorde sin debut i Ares. Ikväll gick hon sin fjärde proffsmatch här, och Woźniak gick sin tredje.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Siric Petrovic har i tidigare matcher mött andra polska kvinnliga fighters. Men innan den här matchen sa Woźniak att just hon är den polska fightern som kommer ändra siffrorna i Siric Petrovics record, från en nolla i förluster till en etta. Som hon dock inte gjorde ikväll. Det återstår att se om hon lyckas göra det i en eventuell revanschmatch.

Läs också:

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.