Nyheter

Millie Eriksson förlorar i delat domslut mot världsmästaren Sani Brännfors!

Publicerat 22 april, 2023

By Sofia Gembel

Foto: FCR & Stefan Romare

Ikväll kunde vi se den svenska MMA-favoriten Millie Eriksson på galan CAGE 58 i Helsingfors. Här fick vi se henne möta hårt motstånd, ingen mindre än den finska världsmästaren Sani Brännfors.

Eriksson började första ronden väldigt starkt i stående, finskan fick inte ner Eriksson på marken förens i andra ronden som var otroligt jämn. Även tredje och sista ronden var väldigt jämn. I sista ronden gav Eriksson sig på finskan med guillotine som hon tyvärr inte fick till helt perfekt, så detta ledde till att Eriksson hamnade på marken med Brännfors över sig de sista 30 sekunderna.

Matchen slutar med Brännfors som vinnare via delat domslut. På denna match gällde IMMAF’s regler (A-klass).

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Erikssons MMA-bakgrund

Eriksson har tidigare bjudit på spännande matcher. För drygt ett år sedan blev Eriksson den förste att besegra världsmästaren Nikolija Milosevic på Excellence FC 3 via domslut. Året innan det vann Eriksson guld på IMMAF World Cup 2021.

Men hennes framgång har inte varit helt lätt, då hon i början av hennes MMA-karriär behövde möta en del motgångar. Men Eriksson har fortsatt kriga på, och se vart hennes starka mentalitet har tagit henne idag. Hon har jobbat mycket och hårt, och är idag en riktigt lovande fighter.

Eriksson har i en tidigare intervju med Maximumsports berättat att hon tror att hennes framgång också handlar om vilka hon tränar med och även vart hon tränar. Hon känner själv att hon har blivit mer säker på alla olika plan, och att hon idag är både mer komplett och kreativ i buren.

Vad framtiden har att erbjuda

Under kvällens match fick vi verkligen se en bestämd och målmedveten fighter. Det dröjer heller inte lång tid tills vi får se Eriksson i buren igen. Redan i maj kommer vi se Eriksson gå titelmatch på den norska MMA-galan Gorilla FC 2 i Gebbestad strax utanför Göteborg. 
Med denna stabila och snabba utveckling på A-klassnivå, ser det ut som att proffskarriären för Eriksson kommer ta fart inom väldigt snar framtid!

Läs mer

Vem hade du velat se Eriksson möta i sin proffsdebut?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.