Nyheter

Oavgjort mellan Nermin Hajdarpasic & Robin Fosum på Oktagon 41!

Publicerat 15 april, 2023

By Sofia Gembel Kjellberg

Ikväll gick Nermin Hajdarpasic sin andra match på en av de ledande MMA-organisationerna Oktagon. Den svenske tungviktaren Nermin Hajdarpasic mötte den slovenska fightern Robin Fosum på Oktagon 41 där resultatet blev oavgjort.

Första ronden började med en snabb nedtagning på mattan. Fosum hittade snabbt Hajdarpasics rygg och tog ett starkt grepp om hans nacke. 
Andra ronden bestod av mer stående striking, delvis i statisk clinch mot oktagonens galler samt att Hajdarpasic delade ut hårda slag som fick Fosum att blöda rejält från vänster öga. 
Tredje ronden bestod också av mycket stående striking, vilket inte är förvånande eftersom de båda har stående som sin främsta styrka i MMA.
I sista minuten tog Fosum ner Hajdarpasic på mattan och visade starka slag och vassa armbågar.

Skillnad på att gå match utomlands

Hajdarpasic har i en tidigare intervju berättat för Maximumsports att han upplevt att det är stor skillnad att gå match på Oktagon jämfört med att gå matcher i Sverige. Han sa även att han har jobbat på det mentala där han nu har blivit starkare jämfört med sist. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Från SM-guld i boxning till MMA-galor utomlands

Hajdarpasic flyttade till Sverige från Montenegro som nittonåring och det var i Sverige som han började träna boxning. Han utvecklades snabbt i sporten och år 2020 tog han SM-guld i boxning.
Efter denna framgång kände Hajdarpasic att han var redo för nya utmaningar. Han började då att träna MMA och även i denna kampsport har han visat snabb utveckling och framgång.

Han gick sin första proffsmatch på Fight Club Rush 8, där han mötte Salif David Diop och Hajdarpasic vann matchen genom TKO. Efter detta gick Hajdarpasic ytterligare tre matcher på Fight Club Rush, där han vann alla matcherna.
I oktober förra året var det dags för den obesegrade tungviktaren att göra debut utomlands på Oktagon 36. I denna match mötte han Alexander Poppeck, som vid denna tidpunkt hade gått 18 proffsmatcher. Resultatet på matchen mot Poppeck blev tyvärr inte som Hajdarpasic önskat. Han var inte längre obesegrad.
Ikväll på Oktagon 41 fick vi se att Hajdarpasic har finslipat på både sin teknik och mentalitet som resulterade oavgjort mellan honom och Fosum. Även om resultatet inte innebar en vinst, bör Hajdarpasic vara stolt över sin prestation. Och det kommer nog inte dröja länge tills vi får se Hajdarpasic i buren igen.

Läs mer

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.