Nyheter

Safi Husseini vinner enkelt mot Karvann Ahmadi på CAGE 58!

Publicerat 22 april, 2023

By Sofia Gembel

Svenska MMA-fightern Safi Husseini vinner överlägset över den finska fightern på kvällens gala CAGE 58.

Foto: Tomasz Piwinski

Den svenska MMA-fightern Safi Husseini från Västerås Fight Club mötte den finska fightern Karvann Ahmadi i buren ikväll på CAGE 58 i Helsingfors. 

Husseini vann via enhälligt domslut efter att ha levererat tre ronder där han var överlägsen.

Första ronden bestod av mycket grappling mot burens galler. Ahmadi lyckades få ett stående grepp om Husseinis rygg och Husseini försökte ta sig ur greppet. Ahmadi gjorde flera försök att få ner Husseini på marken men Husseini ställde sig självsäkert upp gång efter gång. 

I andra ronden fick vi se Husseini och Ahmadi, båda med stark brottarbakgrund, ta mer plats på mattan. Brottningen var i de första sekunderna jämn men sedan lyckades Husseini ta ett grepp över Ahmadis rygg och då även placera flera hårda slag i Ahmadis huvud och ansikte.

I den sista och tredje ronden gjorde Ahmadi ett snabbt försök till nedtagning av Husseini, trots att Ahmadi inte alls hade något övertag i grapplingen i den tidigare ronden. Husseini tog Ahmadis rygg även i denna rond och delade återigen ut flera slag som fick Ahmadi att blöda.

Husseini hade starkt övertag genom hela matchen och slutade som självklar vinnare. Vi har kunnat se i kvällens match samt i tidigare matcher att Husseini levererar riktigt hårda matcher, men också med mycket hjärta och en stark mentalitet.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Rekord i snabbast avslut i FCR

Husseini har sin bakgrund i brottning, vilket är en av hans stora styrkor som MMA-fighter. Och han sitter även på rekordet på snabbast avslut i FCR.
På endast elva sekunder avslutade han sin proffsdebut-match på FCR 11 med en stiff jabb, så hans motståndare Jakob Valegren föll ner på mattan och Husseini avslutade med ground and pound. Så han är uppenbarligen även en vass striker.

Husseini har gått en match på den finska MMA-galan CAGE tidigare, CAGE 56. Där han då mötte Hama Dara i fjädervikt. Husseini vann en efterlängtad vinst i CAGE-debuten via delat domarslut. 

Den tidigare finska MMA-landslagsrepresentanten

Husseinis motståndare, Karvann Ahmadi, är tidigare finsk mästare i brottning samt att han har varit representant för det finska MMA-landslaget. Denna fighter har ett tidigare matchfacit på 2-0-0. Ahmadi gjorde sin proffsdebut på CAGE 53, där han mötte Karri Itkonen och Ahmadi vann i tredje ronden via domslut. 

Läs mer

Vem vill du se Husseini möta nästa gång han går in i buren?


Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.