Nyheter

Sju svenska fighters vi vill se debutera på UFC Sweden 2023!

Publicerat 5 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Svenska fighters UFC 2023

Under UFC 286 i London tydliggjorde UFC-chefen Dana White organisationens planer om att återvända till Sverige i år! Hittills finns det inget ristat i sten eller bekräftat hos SMMAF så det lämnar utrymme för spekulation kring om och när UFC Sweden 2023 äger rum, men tills dess har vi på Maximum Sports listat sju fighters i Sverige vi vill se debutera på hemmaplan!

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Sju svenska fighters vi vill se på UFC Sweden 2023!

Felipe Lima

Den forne Fight Club Rush-mästaren Felipe ”D’Ouro” Lima (11-1) har inte förlorat sedan sin proffsdebut och har sedan dess gått från klarhet till klarhet med imponerande segrar i bland annat Brave CF. 

Svensk-brasilianaren har en explosiv, underhållande fightinstil med spexig striking som är som skapat för highlightvideor. 

I sina tre senaste matcher har Lima säkrat vinster över respekterat motstånd som Farbod Nezhad, Fernando Flores och senast Evgeny Odnorog

Lima har redan bokats för Road to the UFC men hans motståndare drog sig ur. Han är uppenbarligen på UFC:s radar och en seger i Oktagon kan cementera 

Tobias Harila 

Sveriges första BMF-mästare; Tobias ”Bad Intention” Harila (11-3) har under flera år varit en av Sveriges mest lovande talanger. Med en publikvänlig fightingstil där han pressar framåt som Jason Voorhees i Fredag den 13:e har Harila avslutat alla utom en av sina segrar.

Adam Westlund, Fernando Flores, Aiden Stephen och Damon Wilson är bara några av de som Harila har tilldelat en förlust. 

Även om Harilas vända i Cage Warriors varit långt ifrån fläckfri så finns det en tydlig koppling mellan den organisationen och UFC. Om han slår den obesegrade irländaren Ryan Shelley (statistiskt sett lär segern vara via T/KO) i deras möte på Cage Warriors 153 kommer Harila ha två raka segrar och kan säkert finna en väg in till UFC. 

Bartosz Wojcikiewicz

I flera år har Bartosz ”The Destroyer” Wojcikiewicz (9-1) varit en av MMA-Sveriges bäst behållna hemligheter, men numera är han glödhet talang som knackar på dörren till UFC. 

Tekniskt aggressiv är ett sätt att beskriva Wojcikiewicz fightingstil, han har själv sammanfattat den med ”Search and Destroy”. 

Hittills har Wojcikiewicz endast smakat på en enstaka förlust, via domslut mot PFL-aktuella Kenji Bortoluzzi, men nederlaget verkar enbart ha gjort ”The Destroyer” starkare. 

Wojcikiewicz har återvänt till vinstkolumnen med en fin seger över brasilianske Carlos Abreu och lär inte vara långt ifrån oktagonen.

Josefine Knutsson 

De flesta inom MMA-Sverige är överens: Josefine ”Thunder” Knutsson (5-0) kan med allra största sannolikhet redan nu besegra drygt en tredjedel av UFC:s flugviktsdivision ganska bekvämt. Att hon inte redan är i UFC, efter en dominant seger över Seo Ye Dam i Road to the UFC, är förbryllande. Den segern skedde dessutom efter hennes överkörning av TUF-deltagaren Lanchana Green

Knutsson är flerfaldig svensk thaiboxningsmästare och har dessutom vunnit VM i thaiboxning och K-1. Hon är en striker av rang med fantastiskt nedtagningsförsvar och hon platsar definitivt i UFC. 

Andreas Gustafsson 

Bjässen Andreas ”Bane” Gustafsson (8-1) återvände efter ett tvåårigt uppehåll och gjorde det med råge. Sedan sin comeback har Gustafsson radat upp två raka segrar via TKO och inväntar en ny match på FCR 16. 

Med en stark brottningsbakgrund och otroligt mycket kraft i allt han gör så är ”Bane” ett problem för de flesta. Han har slagit UFC-veteranen Amilcar Alves, den serbiske talangen Miro Jurkovic och senast David  Hosek. Om han radar upp en tredje seger via TKO kan burdörren till UFC:s oktagon vänta. 

Samuel Bark

Det är få svenska fighters som hade ett bättre 2022 än Samuel ”Samon Decker” Bark (8-2). Han samlade ihop ett matchfacit på 7-1 det året och var på god väg in i UFC. 

Dessvärre fick Bark se sig besergad via TKO i sitt senaste framträdande mot topptalangen Losene Keita, men med tanke på det tempot som Bark hållit lär han vara inne på en ny vinstsvit på nolltid. 

Med vinster över Tobias Harila, Manny Akpan och Orando Wilson Prins så lär det inte krävas många segrar till för att säkra en match på UFC Sweden.

Bernardo Sopai

Sist men definitivt inte minst har vi den regerande bantamviktsmästaren i FCR; Bernardo ”The Lion King” Sopai (10-2) – en fighter som är som klippt och skuren för UFC.

Han är ung, atletisk, snygg, vältalig och han gillar att fightas ofta – något han dessutom är fantastisk på.

Han slog igenom med en kross över den kanadensiska kickboxaren Tariq Ismail och har nu två raka knockoutvinster över Karlen Minasian och senast Julien Lopez i en seger som blev viral på sociala medier. 

Dagarna innan Sopais UFC-debut är räknade. 

Läs också:

Vilka svenska fighters tror du gör debut i UFC under 2023? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.