Nyheter

Stjärntränaren Eugene Bareman sågar Khamzat Chimaevs förslag: "Löjligt"

Publicerat 13 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Enligt UFC-mästaren Israel Adesanyas tränare Eugene Bareman har svenske Khamzat Chimaev mycket kvar att åstadkomma i mellanvikt innan han bör tilldelas en titelchans i divisionen. 

Efter att Adesanya vann tillbaka mellanviktstiteln genom att knocka Alex Pereira i helgen så pikade Khamzat den nykrönta mästaren med ett budskap som anspelade på en framtida match

I samtal med Submission Radio öppnade stjärntränaren Bareman upp om ett potentiellt möte mellan Adesanya och Khamzat – något han inte ser hända snart.

– Har Khamzat ens tävlat i mellanvikt än? Det är bara löjligt. Detta är den mest prestigefulla titeln i sporten. Ibland kommer business gå före, jag förstår det. Men ska han få titelchans? Du nedvärderar organisationen, du nedvärderar sporten, du nedvärderar allt som vi stått för. 

Hittills har Khamzat säkrat två UFC-vinster i mellanvikt. Hans UFC-debut mot John Phillips var  i mellanvikt, den matchen vann Khamzat via TKO i den andra ronden. Succésvenskens mest imponerande vinst i mellanvikt var hans 17-sekundersknockout över Gerald Meerschaert

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Öppen för framtida match 

Bareman betonade dock att han inte totalt nekar en framtida match mellan Adesanya och Khamzat, men att det helt enkelt får vänta. 

– Gör åtminstone det minimala och möta tre killar ingen hört talas om, som Pereira! Jag argumenterar inte emot en match mot Khamzat. Jag tror att en fajt mot Khamzat hade varit grym. Han är ett stort namn, han är en utmaning, och vi älskar utmaningar. Han medför brottning på hög nivå till sporten. 

– Det är en utmaning och jag älskar utmaningar. Men jag argumenterar för UFC:s prestige, för sportens varumärke. Khamzat hade varit en bra fajt och som Israel säger till sina motståndare: ”Jag hoppas att du går ut och får jobbet gjort.” Gör ditt jobb så kan du möta honom.

Ett möte mellan Adesanya och Khamzat är dock inte långsökt. Även om Khamzat inte ännu slagit någon topp 15-rankad mellanviktare så verkar ett möte mellan han och världsfemman Paulo Costa vara i görningen

I dagsläget har Adesanya också slagit alla topp fem-rankade mellanviktare, vissa mer än en gång. Även om Bareman inte anser det vara på det sättet så är ett möte mellan Adesanya och Khamzat mer logiskt än han erkänner. 

Läs mer

Håller du med Eugene Bareman eller borde Khamzat Chimaev möta Israel Adesanya i år? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.