Nyheter

UFC-stjärnan Sean O'Malley vädjar till unge talangen Raul Rosas Jr - efter magplasket

Publicerat 12 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

UFC 287 blev en stor flopp för den hajpade unge talangen Raul Rosas Jr – som blev dominerad – nu sträcker UFC-stjärnan Sean O’Malley ut en hand och erbjuder ett gott råd. 

Rosas Jr ställdes mot Christian Rodriguez i den första matchen på huvudkortet. Inför mötet hade Rosas Jr avslutat alla förutom en motståndare i den första ronden och han skapade historia som den yngsta fightern i UFC – endast 17 år vid sin debut! 

Som numera känt började matchen bra för Rosas Jr, men Rodriguez tog över totalt i den andra ronden och dominerade tonåringen totalt. 

Rosas Jr förlorade ett solklart enhälligt domslut efter full tid och floppen var ett faktum. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Fightas inte på två år”

Nu har O’Malley talat ut om matchen och rådgiver Rosas Jr att ta ett långt uppehåll – flera år, till och med. 

– Det finns definitivt killar i divisionen som han kan slå, sade O’Malley i Timbo Sugar Show Podcast. Jag tror inte ens att han behöver gå ut och vinna. Han behöver gå ut och bli bättre. Fightas inte på ett par år. Bli starkare, knega. Jag tycker han ska stanna i bantamvikt, men fightas inte på två år. Bli bättre, förbättra allt och kom tillbaka. 

Många analytiker har förespråkat att Rosas Jr förbättrar sin striking, bland annat. Medan han såg bra ut i medgång så var det väldigt annorlunda i motgång, och han visade uppenbara brister. 

O’Malley har gjort succé i UFC och är rankad på andraplats i i bantamvikt – samma viktklass Rosas Jr tävlar i. 

Man skulle kunna föra argument för att ingen har skött sin UFC-karriär lika bra som O’Malley – åtminstone i bantamvikt. Det återstår att se om Rosas Jr tar en paus efter den brutala förlusten. 

Läs mer

Borde Raul Rosas Jr lyssna på Sean O’Malley och ta två år ledigt från UFC? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.