Nyheter

Tvåfaldige svenske mästaren Daniel Karlsson möter italienske Dario Bellendi i Cage Warriors!

Publicerat 19 april, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Ett toppmöte mellan Sverige och Italien är nu klart för nästa månad. 

Foto: Patrik Persson

Den lovande svenske mellanviktaren Daniel Karlsson (2-0) är klar för debut i Cage Warriors och ställs mot den italienska talangen Dario Bellendi (4-1)!

Mötet äger rum på Cage Warriors 154 i rom den sjätte maj och annonserades av organisationen via sociala medier.

Även polska Izabella Walczak, som tränat på Fighter Centre i Göteborg och gjorde proffsdebut i Zone Pro League, kommer att ställas mot Jasmine Favero

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Båda har tävlat i VM 

Karlsson representerar Team East i Norrköping och har representerat det svenska MMA-landslaget framgångsrikt. Han är tvåfaldig svensk MMA-mästare och har slagit Robin Enontekiö med flera i A-klass-MMA.

Han gjorde proffsdebut mot Daniel Bergström på Wolf Fight Promotion 5 i december förra året. Karlsson vann via TKO i den andra ronden, men det var en match som präglades av kontrovers

Därefter gick Karlsson match mot finnen Tommi Leinonen på Fight Club Rush 15. Det blev en tuff tillställning och efter tre jämna ronder segrade Karlsson via delat domslut. 

Bellendi är tvåfaldig europeisk mästare och har vunnit brons i VM. Han har slagit svenskar som Khaled Laallam och Alexander Lindgren som representant för det italienska landslaget. 

Bellendi gjorde proffsdebut i mars 2019 och vann två raka matcher via avslut på den italienska MMA-scenen. Därefter gjorde Bellendi debut i Cage Warriors mot irländaren (och numera PFL-aktuella) Will Currie och förlorade ett domslut. 

Sedan dess har Bellendi vunnit två matcher i Cage Warriors – bägge via avslut. 

Läs mer

Vem vinner: Daniel Karlsson eller Dario Bellendi? 

ANNONS

Denna hemsidan använder cookies för att du ska få en bra upplevelse. Läs mer om vår integritetspolicy.